Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEVERNA KOREJA

Kim Jong Un posjetio novu podmornicu, najavio potencijalno opremanje projektilima

Kim Jong Un u posjeti novoj podmornici
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/5
23.07.2019.
u 10:32

Sjeverna Koreja ima veliku flotu podmornica, no samo jednu eksperimentalnu podmornicu koja može biti opremljena balističkim projektilima.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je novoizgrađenu podmornicu, izvijestila je u utorak državna novinska agencija KCNA, čime je potencijalno najavio nastavak razvoja programa podmornica s balističkim projektilima (SLBM).

Kim je pregledao operativne i taktičke podatke te sustav borbenog oružja podmornice koja je izgrađena pod "njegovom posebnom pažnjom" te će ploviti u vodama na istočnoj obali, navela je KCNA.

Iz KCNA su rekli kako će podmornica uskoro biti funkcionalna.

"Operativni kapacitet podmornice važna je sastavnica nacionalne obrane naše zemlje okružene morem na istoku i zapadu", rekao je Kim.

KCNA nije opisala sustav oružja podmornice te nisu rekli kada se inspekcija odvila.

Sjeverna Koreja ima veliku flotu podmornica, no samo jednu eksperimentalnu podmornicu koja može biti opremljena balističkim projektilima.

Analitičari kažu kako se, s obzirom na veličinu nove podmornice, čini da je dizajnirana kako bi naposljetku mogla biti opremljena projektilima.

Sjeverna Koreja ima jednu od najvećih flota podmornica na svijetu, no mnoge od njih brzo su postale zastarjele te je upitno koliko ih je funkcionalno, navode iz Inicijative za nuklearnu opasnost iz Washingtona.

Nakon nekoliko godina razvoja, Sjeverna Koreja je 2016. uspješno testirala ispaljivanje balističkih projektila s podmornice dok su provodili program razvoja interkontinentalnih balističkih projektila (ICBM). 

Kim je proglasio prekid testiranja ICBM-a i nuklearnog oružja dok sudjeluje u pregovorima o denuklearizaciji sa SAD-om i Južnom Korejom.

Kim je u travnju rekao kako će pričekati do kraja godine da SAD pokaže veću fleksibilnost u pregovorima.

Kim Jong Un u posjeti novoj podmornici
1/5

 

Komentara 2

TO
Toni66
11:44 23.07.2019.

Kim Jong Un posjetio novu podmornicu, najavio potencijalno opremanje balističkim projektilima, u odnosu na druge drzave koje ne proizvode gotovo ništa ili znaju dobre bicikle da proizvedu po cijeni o d 5000 Eura dok im narod masovno kupuje automobile do do te cijene . Kim Jong Un , je vidio naučio zna kako je jako pametno poput Irana da popisuje ugovore sa Amerikom .. On ide po onoj uzdaj se use i svoje kljuse... Sadam je bio veliki prijatelj Amerike Bin Laden isto i saveznik . Sa Gadafijem su se lijepo izmirili bili da mogu da lakše se približe prijatelju i pošalju demokraciju .. ZNa se kako je prošao i nema nikako demonkratskoga suda da traži ubojicu ratnog zarobljenika... Aj Tola Humeni je bio u Parizu u zaštiti zapada dok nie Sah Reza Pahlevi pobjegao i on se doma vratio i progovorio .. Kao vjerski poglavar i musliman nije smio lagati .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije