Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno savršen

"Kim Jong-Il ima istančan modni stil koji slijedi cijeli svijet"

kim
Foto: AFP/Pixsell
1/3
08.04.2010.
u 14:14

Neimenovani modni "stručnjak" tvrdi da "voljeni vođa" voli nositi jakne sa zatvaračem te sive i maslinastozelene hlače čime je stvorio "istančan modni stil".

- Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Il postao je svjetska modna ikona zbog elegantne odjeće koju nosi, navodi se u tekstu objavljenom na službenoj internetskoj stranici vlade te komunističke zemlje, prenose agencije.

Neimenovani modni "stručnjak" tvrdi da "voljeni vođa" voli nositi jakne sa zatvaračem te sive i maslinastozelene hlače, čime je stvorio "istančan modni stil".

- Kimov osjećaj za lijepo odijevanje postao je globalni modni trend. Razlog leži u tome što dostojanstveni imidž velikog generala, koji uvijek nosi skromna odijela, ostavlja jak dojam na ljude u svijetu, piše u tekstu.

Autor Kimove modne kritike svoje tvrdnje potkrijepio je i izjavom neimenovanoga francuskog modnog stručnjaka koji je rekao da se modni stil Kim Jong-Ila velikom brzinom širi svijetom i da tako nešto još nije viđeno u svjetskoj povijesti.

Prije nego što je završio na vladinoj internetskoj stranici, tekst o Kimu kao modnoj ikoni prvotno je izašao u službenom listu Komunističke partije.

Ovakvi hvalospjevi za nečije, sasvim prosječno odijevanje ne trebaju čuditi jer je poznato da su Kim i njegov pokojni otac Kim Il-Sung od sebe izgradili kult ličnosti. Stanovnici Sjeverne Koreje oca i sina smatraju božanstvima, a pripisuju im se i nadnaravne moći. O njihovim životima pišu se bajke, a njih se dvojica vrlo često pojavljuju i u ostalim književnim djelima kao i u filmovima.

O Kim Jong-Ilu i njegovu ocu pišu se i pjevaju pjesme, a parada proslave rođendana starijeg Kima središnji je događaj u zemlji za koji se neki pripremaju gotovo cijelu godinu.

Ključne riječi

Komentara 11

DR
Dreamworks
08:04 12.04.2010.

Dok je Kim u vrhu mode glede odjeće naša je jadranka u vrhu mode glede modnih detalja.

OB
-obrisani-
15:50 08.04.2010.

Uz sve ove vjesti o mrtvima, o katastrofama napokon i jedna zabavna vijest

OB
-obrisani-
16:39 08.04.2010.

Interesantno, da svaki diktaror ima neki svoj stil....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije