Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušu drugi vjetrovi

Kerum želi Hajduku oduzeti Stari plac?!

kerum
Leonardno Ninčević i Nino Strmotić
28.10.2009.
u 17:24

Dan je nalog da se obave sve pravne radnje na uknjižbi vlasništva objekta “Stari plac” na Grad Split, kaže Šundov.

Grad Split planira pod hitno poduzeti sve pravne radnje kako bi se što ranije uknjižio kao vlasnik Staroga placa!

Održan je sastanak u Banovini, koji je, navodno, zatražio gradonačelnik Željko Kerum, na kojem su sve gradske službe uključene u slučaj podnijele izvještaj o situaciji vezanoj za legendarni Stari plac.

Uobičajeni sastanak
Iako su nam u Gradskoj upravi tvrdili kako je riječ o uobičajenom sastanku, kakvih je na desetke svakoga dana, nakon njega javnosti se obratio dogradonačelnik Jure Šundov.

– Prethodne gradske vlasti, ne ulazeći u motive i namjere, svojim su postupcima dovele u pitanje vlasništvo Grada Splita nad objektom zvanim Stari plac. Aktualna gradska vlast spriječit će nastavak takvih, po Grad štetnih, radnji, te će shodno tome poduzeti sve mjere i zakonom propisane postupke kako bi se zaštitilo gradsko vlasništvo.

U tom smjeru dat je nalog da se obave sve pravne radnje na uknjižbi vlasništva objekta “Stari plac” na Grad Split – rekao je Šundov.

Hajduk se uknjižio na Stari plac temeljem odluke Gradskog poglavarstva iz 1997. godine.

Sjednici je predsjedao Nikola Grabić, tada HDZ-ov gradonačelnik, a danas nezavisni gradski vijećnik. Tada je odlučeno da se Hajduku, temeljem dospjelosti, dopusti uknjižba. No, promjenom gradske vlasti promijenio se i odnos prema Starom placu.

Slučaj na Vrhovnom sudu
Sudski je zatraženo poništenje odluke o praktičnom darovanju Starog placa. Postoji više različitih odluka sudova, ali, da skratimo, cijeli je slučaj sada na Vrhovnom sudu, koji treba donijeti pravorijek.

Kako će i hoće li gradske službe to ubrzati, vidjet će se.

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
18:21 28.10.2009.

Ha, pa mora se čovik negdi snač, kad mu žena uzela miljarde ....

BT
bili-tartuf
18:30 28.10.2009.

ee, pa ..gospe ti,..nije ni Kerum , \"vesla sisa\"...-:))

RO
romictea
21:27 28.10.2009.

ne podrzavam Pas-uma ali mu u ovom slucaju dajem za pravo to Hajduk nikada nije kupio i pripada gradu i treba ostati na korist svih splicaba a ne sacice korumpiranih tajkuna. Osim toga na zemljistu treba permanentno zabraniti bilo kakvu gradnju, samim time zemljiste postaje bezvrijedno i neinteresantno za lopovcine tajkune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije