Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislio da ima bombu

Kerum zbog mačje hrane nasrnuo na čovjeka u centru Joker?

željko kerum (1)
Tino Jurić/PIXSELL
09.08.2012.
u 10:54

Doznajemo kako je policija obavila razgovor i sa Željkom Kerumom, kao i ostalim akterima događaja.

– Kerum mi je prijetio, psovao i fizički nasrnuo na mene u kafiću u prizemlju svog Skya. Njegovi su ga zaštitari spriječili da me udari, a mene su izbacili – tvrdi to Orel Ante Jukić Bračulj koji je u četvrtak sazvao tiskovnu konferenciju pred Kerumovim Jokerom u kojem se incident dogodio u srijedu oko 14 sati.

Novinarima se obratio i Ivica Vojko, predsjednik Altruista, udruge za zaštitu ljudskih prava, koji tvrdi da je u pozadini svega to što Bračulj zna da je Kerum 90-ih prodavao humanitarnu pomoć..

– U mom prostoru na Brdima držao je Caritasovu robu koju je prodavao u svom dućanu – tvrdi Bračulj koji se natjecao na  izborima na listi Šuvarova SRP-a.

Bračulj kaže da je ušao u Joker kako bi popio kavu i zatražio leda za ribu koju je nosio u kanti da nahrani svojih 18 mačaka u Dicmu. Kantu je odložio pokraj stola i krenuo do šanka naručiti.

– Prošao sam pored Keruma, a on je dobacio zaštitaru da provjeri što je u kanti, da nije možda bomba. Ja sam rekao: ''To je moja kanta!'' na što je on poludio. Sasuo je lavinu psovki, vikao mi da sam udbaš i đubre koje treba likvidirati – tvrdi Bračulj. Kaže da mu je rekao: ''I ja tebi vraćam istom mjerom!'' na što je Kerum navodno pokušao na njega fizički nasrnuti.

– Volio bih da me udario, neka narod vidi kakva je njegova bijedna sirova snaga. Međutim, smirili su ga zaštitari kojima je naredio da me otjeraju i oni su me pod ruku izveli van – kaže Bračulj koji je slučaj prijavio policiji i unajmio odvjetnika odlučan da će tužiti Keruma i tražiti odštetu za psihičku bol i strah zbog prijetnji.

Komentar Željka Keruma, splitskog gradonačelnika, nismo uspjeli dobiti, ali u kafiću smo čuli da je bilo prepirke.

– Kerum je pitao je li bomba u kanti, činilo se iz zafrkancije, a čovjek je poludio, na što mu je i Kerum uzvratio. Svađali su se – kažu u Jokeru.

Splitska policija potvrđuje da je primila prijavu o verbalnim prijetnjama te kažu da provode istraživanja.

Doznajemo kako je policija obavila razgovor i sa Željkom Kerumom, kao i ostalim akterima događaja. Izvješće su proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Ključne riječi

Komentara 61

OB
-obrisani-
22:30 09.08.2012.

**** ima 17 mačaka,vidi se da je došao ciljano provocirati,svrha dobra reklama uoči lokalnih izbora

DU
Deleted user
11:17 09.08.2012.

Liči na isproduciranu epizodu odnosno svi u Splitu znaju da je Kerum s vrlo kratkim fitiljem posljednjih mjeseci i onda se našla "cvećka" iz stranke pok. Šuvara koja je htjela ubirati političke poene na namjernom stvaranju konfliktne situacije. Bila bi vijest da je netko napao mirnog sredovječnog muškarca iz čista mira, a ne tipčinu koji jedva čeka okršaj.

CH
chemica
13:52 09.08.2012.

Puko ognjištarac pod teretom dugova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije