Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef splitskog HDZ-a prozvao organizatore za neviđenu i namjernu manipulaciju

Kerum: Tuđman će dobiti spomenik na rivi

kerum
Miranda Cikotić/24 sata
10.12.2009.
u 14:23

Marasović, predsjednik splitskog HDZ-a, prozvao je organizatore akademije (Grad Split) za neviđenu i namjernu manipulaciju povijesnim činjenicama.

– Posebno pozdravljam najviše one koji vole pokojnog Franju Tuđmana. Da njega nije bilo, ja ne bih danas bio ovdje. Kao svi pošteni Hrvati morao bih ići i raditi van. Franjo Tuđman stvorio je ovu državu, najviše je zaslužan za našu slobodu i domovinu. Obožavam ga i za mog mandata bit će mu postavljen spomenik na najboljem mjestu u Splitu, na rivi, na kojoj je govorio kad je došao Vlak slobode – rekao je gradonačelnik Željko Kerum na svečanoj akademiji u HNK-u kojom je obilježena 10. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana.

Prvi put obilježeno
Prvi put je na takav način obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika i počasnog građanina Grada Splita.

No, ni akademija nije prošla bez skandala.

Nakon njezinog završetka, Dujomir Marasović, predsjednik splitskog HDZ-a, prozvao je organizatore (čelnike Grada) za, naglasio je, neviđenu i namjernu manipulaciju povijesnim činjenicama.

Grabić ispao glavni
– Ovo je održano na prijedlog HDZ-a i zahvaljujem gradonačelniku Kerumu na tome. Ali, ovo je neviđena i namjerna manipulacija povijesnim činjenicama. Prikazan je film po kojem ispada da je Franjo Tuđman došao prvi put u Split kad je Nikola Grabić bio gradonačelnik – kazao je ljutito HDZ-ovac Marasović.

Podsjetio je da je prvi hrvatski predsjednik dr. Tuđman u Split došao 1990. na Uskrs i rekao: “Stvaramo hrvatsku državu!”

To je, nastavio je, ogorčeno Marasović, na akademiji prešućeno. Glavne zvijezde ispali su oni koji su 1995. došli na vlast.

– Ja sam tada, 1990., kad je Tuđman došao u Split na Uskrs, bio šef osiguranja. Trebalo je i to prikazati – izjavio je naglašavajući da je HDZ inicirao postavljanje spomenika Tuđmanu u Splitu. No, zahvalio je Kerumu što je to prihvatio.

Vrlo detaljno i opširno, o liku, djelu i ulozi dr. Franje Tuđmana u stvaranju hrvatske države govorio je prof. dr. Matko Marušić, dekan Medicinskog fakulteta.

Prikazan je film o dolasku dr. Tuđmana s Vlakom slobode i dodjeli mu Povelje počasnog građanina Splita 26. 10. 1995. Tih dana prisjetio se Nikola Grabić, tadašnji splitski gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 48

KA
kajinx
16:51 10.12.2009.

Ovo je tako dobro da se treba još jednom pročitati: 10.12.2009. u 15:13h zaistinu1 je napisao/la: Lijepa Naša je spomenik Tuđmanu a svakako da je manje izroda Prvi Hrvatski Predsjednik bi ga davno imao na Kazališnom Trgu u glavnom gradu. No jugo-srboslavije nostalgičari radije daju počast komunističkim diktatorima, ratnim zločincima i neprijateljima slobodne Hrvatske.

ST
stipe11
18:14 10.12.2009.

Tako je Kerum! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

TR
tralala
01:51 11.12.2009.

Kerume, držimo te za riječ. I neka spomenik bude u stilu bana Jelačića, s prstom uperenim prema Kninu. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije