Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplodirao u eteru

Kerum podivljao: Bago je varalica!

Željko Kerum (1)
Ivana Ivanovic/PIXSELL
19.05.2013.
u 19:23

Ipsos puls klošarska je agencija, a Bago je varalica. Želim mu da bude konobar kao što jest, reagirao je u izjavi za Novu TV aktualni gradonačelnik Splita Željko Kerum

– Ja sam vjerovao da ću pobijediti u prvom krugu. Odradili smo dobru kampanju. Išli smo ljudski, za razliku od protukandidata koji su blatili. Volja naroda je takva i treba ići dalje, rekao je za HRT Željko Kerum (HGS) nakon što je prema izlaznim anketama osvojio 16,4 posto glasova, Ivan Baldasar (SDP) 30,6, a Vjekoslav Ivanišević (HDZ) 22,5, prema čemu aktualni splitski gradonačelnik gubi Split.

No, nakon što su objavljeni prvi nepotpuni službeni rezultati, prema kojima je za HDZ-ovim kandidatom u tom trenutku zaostajao tek 1 posto, Kerum je u eteru Nove TV naprosto "podivljao".

Nakon toga izbacio je novinare i snimatelje iz svog stožera na splitskoj rivi. No, nakon što se malo smirio, pozvao ih je natrag unutra "jer moraju raditi svoj posao", ali ostao je ustrajan u namjeri da više do kraja večeri neće davati izjave. No, nije dugo trajalo.

– Ne interesira me što će biti i hoću li ići u drugi krug iako je razlika između mene i Vjeke Ivaniševića sada 500 glasova, mene više uopće nije briga, ja sam već izgubio, čestitao sam pobjednicima jer su me na to navele pogrešne izlazne ankete. Smatrao sam da je to završena priča jer je izgledalo da je razlika velika, čak sedam posto. Malo sam se naljutio i rekao Bagi i Ipsos Pulsu da rade ankete prije izbora koje nisu točne, a napravili su mi štetu. Nisu u redu, korektni ni pošteni. A kako je sad tek Vjeki, on se ponadao da sigurno ide u drugi krug – poručio je Kerum nakon što je ipak odlučio komunicirati s novinarima nakon što je uživo, u javljanju za TV Novu rekao. – Više me ne interesira ni drugi krug. Samo želim reći da je Ipsos klošarska agencija, a Bago varalica. Pogriješili ste za sedam posto! Lagali ste, a u petak je u Slobodnoj Dalmaciji to izašlo na šest stranica. Neću vam više davati izjave. A tebi Bago želim da postaneš konobar, kao što i jesi – bjesnio je Kerum. Prvo je rekao da više neće davati izjave novinarima, a zatim se predomislio.

Utrka u Splitu

Borba za gradonačelnika Splita, prema podacima sa 16,67 posto obrađenih mjesta, vodit će se između SDP-ovca Ive Baldasara (31,58 posto) i Vjekoslava Ivaniševića iz HDZ-a (20,63 posto). Kerum je trećeplasirani sa 18,34 posto.

Kerumovi suradnici iz kampanje naredili su novinarima da napuste prostorije kafića Ćakula, gdje im je izborni stožer, jer se, kako su rekli, od sada pa ubuduće odvija privatna zabava. Gradonačelnik i njegovo društvo za šankom su i piju. S nestrpljenjem očekuju sljedeće izborne rezultate u nadi da još uvijek nije sve izgubljeno te da će Željko Kerum ući u drugi krug i snage odmjeriti sa SDP-ovcem Ivom Baldasarom.

 >>Izlazne ankete: Bandić i Ostojić u drugi krug, Kerum gubi Split!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije