Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići u sudnici

Kerum nije došao na raspravu zbog velikog interesa medija?!

kerum
Nino Strmotić/PIXSELL
08.03.2010.
u 13:49

Grad temeljem tih ugovora nije platio nijednu lipu, a trebalo bi saslušati i roditelje djece pa neka i oni kažu je li posao s vrtićima bio žuran ili ne, naveo je Kerum.

Željko Kerum ni danas se nije pojavio na Prekršajnom sudu kako bi iznio obranu na optužnicu Državnog odvjetništva kojom se njega i Grad Split tereti da su povrijedili Zakon o javnoj nabavi sklopivši direktnom pogodbom dva ugovora o gradnji vrtića s gradonačelnikovim prijateljem Ivicom Livajom.

Obranu je uputio u pisanom obliku preko odvjetnika Miroslava Šarića, koji je njegov izostanak opravdao velikim interesom medija za koji je kazao da je pravi linč nad njegovim branjenikom.

Za pokušaj nema kazne
– Grad temeljem tih ugovora nije platio nijednu lipu. Sredstva za izvođenje svih radova koji su bili predmet navedenih ugovora donirala je tvrtka Kerum koja je u mom vlasništvu pa smatram da se ovdje ne može raditi o svršenom prekršaju već samo evenutalno o pokušaju prekršaja za što Zakon o javnoj nabavi nije propisao kažnjavanje. Uz to, osnovano je Povjerenstvo koje je utvrdilo da se radilo o iznimnoj žurnosti te je zbog rokova predložilo provođenje postupka javne nabave bez prethodne objave – naveo je Kerum.

Njegov dolazak nije bio nužan pa je rasprava nastavljena saslušanjem dogradonačelnice Anđelke Visković i djelatnica stručnih gradskih službi.

Saslušajte i roditelje
– Projekt gradnje vrtića bio je žuran, a prvi posao koji je bio odrađen je sklapanje dva ugovora vrijednosti niti 250.000 kuna, a Grad po pitanju cijelog ovog postupka nije isplatio ni jednu kunu – kazala je Anđelka Visković.

Gradonačelnik je predložio da se saslušaju i roditelji djece koji pohađaju nove vrtiće, a prije njihove gradnje nije bilo mjesta za upis.

– Neka se i oni očituju o tome je li u ovom slučaju postojala iznimna žurnost ili ne – zaključio je Kerum u svojoj obrani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije