Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKI ĐIR Večernjakovi reporteri iz minute u minutu pratili su slavlje Željka Keruma i Ranka Ostojića te stanje u stožeru gubitnika Kureta

‘Kerum je dobio poslanje od Boga!’

18.05.2009.
u 01:30

U stožeru Željka Keruma, u restoranu Sky, na vrhu Jokera, sinoć je bilo veselo, a raspoloženje je raslo i kako su stizali noviji, neslužbeni rezultati izbora. Iako Kerum nije izborio mjesto gradonačelnika u prvom izbornom krugu, što tvrdi da je očekivao, plasman njegovih lista za Grad i Županiju davao je sve više razloga za veselje.

Ostojić nema šanse
– Nadam se da će u Gradskom vijeću biti dovoljno vijećnika s nezavisnih lista i da ćemo zajedno raditi na dobrobit grada – poručio je Kerum, koji bi volio izbjeći koaliranje sa SDP-om i HDZ-om. Kerum ni najmanje ne sumnja u rezultate drugog kruga u Splitu. Već se vidi na mjestu gradonačelnika.

– Ostojić nema šanse! Splićani su vidjeli kakav je – rekao je Kerum.

– Ne želim ga vidjeti ni čuti. S njim nema nikakve komunikacije. Uvrijedio me, rekao da se drogiram. Tužio sam ga i dobit ću! – još je Kerum vrlo ljutit zbog izjava danih za vrijeme kampanje. Međutim, razloga za slavlje bilo je dovoljno.

Rezultati su se budno pratili na četiri televizijska ekrana, Pjevalo se u međuvremenu i veselilo, a švedski stol neprestano je bio pun. Došli su i brojni poznati ljudi, među prvima njegov intimus Ivica Šurjak, potom Lupino, Filip Radoš, Jole, Tomislav Mrduljaš, Jelena Rozga, koja je i na listi za Gradsko vijeće. Za počasnim stolom, uz majku Katu i brata Juru, sjedila je i sestra Nevenka Bečić, inače prva na listi Željka Keruma i sasvim sigurno gradska vijećnica.

– Moj brat je sposoban čovjek koji će pokrenuti Split. Dobio je poslanje, ne znam od koga, vjerojatno od Boga. Drago mi je što su ljudi, uvidjevši kakvo je čudo napravio od svoje firme, glasovali za njega – rekla je Nevenka, uvjerena kako i sama može dati značajan doprinos u novim zadaćama koje je brat Željko postavio.

Nakon izlaznih anketa, u SDP-ovu stožeru na Bačvicama svi redom su se veselili. Nazdravljali su uz pivo, a našlo se i pršuta. Ostojić je bio tada gotovo uz bok Kerumu, u pobjedu u drugom krugu vjerovali su mnogi. Kasniji neslužbeni rezultati nisu njihovu kandidatu bili toliko skloni, pa je atmosfera odmah naglo pala. Nije se slavilo ni pjevalo, a kako je vrijeme prolazilo, polako su kućama odlazili članovi stranke. No Ranko Ostojić nije gubio nadu.

– Prve ankete prije izbora davale su mi mnogo manje šansi, nadoknadili smo 17-18 posto zaostatka za Kerumom otad. Sada imam još petnaest dana, a zaostatak je dosta manji. Vjerujem u svoje sugrađane – govorio je Ostojić.

Mama s kolačima
Među prvima je Ostojiću na dobrom rezultatu došla čestitati majka Vesna.

– Ma, bravo sine, postat ćeš ti gradonačelnik, pobijedit ćeš u drugom krugu – govorila je Ranku mama Vesna, koja je esdepeovce počastila kolačima.

U splitskom HDZ-u vladala je sinoć totalna rezignacija. Tek desetak članova pratilo je na HTV-u prve neslužbene rezultate, a šef Kuretove kampanje Andro Krstulović Opara šetao je iz sobe u sobu iznimno namrgođena lica izbjegavajući novinare.

Ivan Kuret, sasvim sigurno bivši gradonačelnik, u pratnji supruge, vrlo sportski priznao je poraz. Čestitao je svojim protukandidatima Kerumu i Ostojiću i rekao da Split ostavlja u zdravom stanju i da nije razočaran jer je za svog mandata radio pošteno. Na upit je li se čuo s predsjednikom stranke premijerom Ivom Sanaderom, odgovorio je da nije. I bolje mu je tako.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije