Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavio izborni program

Kerum: Iza moje vlasti su ostala konkretna djela. Split će postati gradilište

Split: Željko Kerum predstavio je program za izbore
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
05.05.2021.
u 14:57

Kazao je kako od istočne obale do Poljičke ulice treba napraviti tunel, a Vukovarsku ulicu završiti do kraja, navodeći da je svaki projekt bitan

HGS-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Splita Željko Kerum predstavio je u srijedu izborni program i poručio da Split treba pokrenuti, ići u razvoj s ljudima koji žele i znaju raditi, koji imaju plan i program, te da će Split postati gradilište.

Kerum je na konferenciji za medije rekao da treba riješiti prometnice i otpad te ustvrdio da Split nije siromašan grad, već da ima velike mogućnosti za pokriti socijalu. Istaknuo je da narod zna te da će 16. svibnja upravo njegovoj ekipi dati šansu da pokrenu razvoj Splita. Kazao je kako od istočne obale do Poljičke ulice treba napraviti tunel, a Vukovarsku ulicu završiti do kraja, navodeći da je svaki projekt bitan.

"Iza moje vlasti su ostala konkretna djela, zato predlažem građanima da dobro razmisle i daju šansu onima koji su već nešto napravili, a ne onima koji primaju plaću od grada i županije", rekao je Kerum.

Naveo je kako je napravio velike stvari koje će ostati zabilježene u gradu te najavio dovršenje brojnih gradskih prometnica, zbrinjavanje otpada. Umirovljenicima garantira 13. mirovinu, rad škola u jednoj smjeni, trajnu naknadu za nezaposlene i socijalu, stanove za mlade po cijeni od tisuću do 1200 eura, vrtiće za svu djecu i na plažama pristup za osobe s invaliditetom.

Kerum je najavio i da bi ratnu luku Lora predao gradu, ispod tržnice bi gradio podzemnu garažu, uredio šetnice i plaže, u Spaladium arenu ušla bi gradska uprava i gradske tvrtke.

Garažu bi dobio i KBC Split, uredio bi se Žnjanski plato, trajektna luka u Duilovu i lungomare od Žnjana do Stobreča, zaobilaznica Solin-Omiš, pročišćivač vode na izvorištu Jadra te poveznica između Splita i Kaštela tunelom Vučevica, kazao je.

Komentara 11

PV
prcko.vita
20:09 05.05.2021.

Dragi Kerum, znaš li tko je bio gradonačelnik Splita prije dvista godina i koji su bili njegovi uspjesi? Nemaš pojma. E vidiš, tako i ti usokro odlaziš u ropotarnicu povijesti i tuga je samo što se nisi rodija i živija prije ili poslije jedno 500 godina, nego si se natakario na ovaj napaćeni narod baš sada dok nas stišću sa svih strana.

FA
fajlpz
18:19 05.05.2021.

Ako je ovo Splitska elita ?

BL
Blomberg
13:39 06.05.2021.

Jadni splite pa tko to radi "planove" sa tobom, ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije