Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekršajne prijave zbog tuluma u 'Pršutu'

Kerum i Mornar prijavljeni zbog fešte, suci zbog nenošenja maski

Željko Kerum u konobi "Pršut"
Foto: Screenshot
1/3
12.02.2021.
u 08:54

Proslava Mornarova rođendana u Pršutu izazvala je velik interes javnosti. Ugledni splitski suci kršili su epidemiološke mjere, družili su se s čovjekom koji na njihovim sudovima vodi više od 20 sporova i koji je kandidat za gradonačelnika, a neki od njih bit će članovi izbornoga povjerenstva.

Splitska policija završila je istraživanje rođendanske zabave Ivice Mornara u konobi Željka Keruma Pršut u Kaštelima na kojoj je feštalo i pet splitskih sudaca. Utvrđeno je kako su sudionici ostvarili obilježja prekršaja jer na fešti 23. siječnja nitko nije nosio zaštitnu masku na licu čime su, navode iz PU Splitsko-dalmatinske, ostvarili obilježja prekršaja iz članka 47 st. 2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirani sukladno Prekršajnom zakonu.

Posebno je naglašeno kako će prekršajno biti sankcioniran organizator privatnog okupljanja Ivica Mornar te vlasnik ugostiteljskog objekta Željko Kerum jer nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja. Prekršajna kazna slijedi i Kerumu i njegovoj tvrtki, odnosno pravnoj osobi u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt. Državnom inspektoratu biti će upućeno izvješće, a o utvrđenim činjenicama uputit će i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, izvijestila je splitska policija.

Video: Željko Kerum na fešti u konobi "Pršut"

Protiv sudaca koji su feštali u Pršutu, o čemu je u javnost procurio video, vodi se i etički postupak. Naime, predsjednik Vrhovnog suda RH Đuro Sessa podnio je sudačkom vijeću Županijskog suda u Splitu pritužbu protiv sudaca tog suda Bruna Kleina, Mihe Mratovića i Dinka Mešina te suca Općinskog suda u Splitu Tomislava Zlodre, a sudskom vijeću Visokog upravnog suda RH pritužbu protiv suca Silvija Čovića zbog ponašanja koje suprotno članku 8. kodeksa sudačke etike.

Proslava Mornarova rođendana u Pršutu izazvala je velik interes javnosti. Ugledni splitski suci kršili su epidemiološke mjere, družili su se s čovjekom koji na njihovim sudovima vodi više od 20 sporova i koji je kandidat za gradonačelnika, a neki od njih bit će članovi izbornoga povjerenstva.

Željko Kerum tajno je snimljen kako u dobrom društvu i dobrom raspoloženju pleše i pjeva, dobio je promidžbu o kojoj ostali kandidati mogu samo sanjati. Prve ankete raspoloženja birača u Splitu pokazuju da mu to nije naštetilo.

Ključne riječi

Komentara 16

EF
Effective
08:52 12.02.2021.

Maske su najmanji zapravo nikakav čimbenik u cijeloj priči..

KN
knickers
09:00 12.02.2021.

“Poruka koju pravosuđe daje hrvatskim građanima može se sažeti u slijedeću formulaciju: vi nas plaćate kako bismo vas mi u ime političko medijskih struktura držali pod kontrolom, činili vam neprestano nepravde te vam oduzimali spokoj i blagostanje.”

LU
Ludwik
08:54 12.02.2021.

Septička jama suvremene hrvatske politike, "pravosuđa" i društva uopćeno... Pomaknite lijene stražnjice i izlazite na izbore, glasujte za novu nacionalnu garnituru jer će te djecu viđati jednom (ako uopće) godišnje kada dođu iz Njemačke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije