Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VILA MATIĆ U ponedjeljak natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje

Kerum gradi hotel na Baćama

13.03.2009.
u 16:36

SPLIT – Tvrtka Kerum d.o.o. raspisala je i investitor je javnog natječaja za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskog rješenja ugostiteljsko-turističke namjene na Bačvicama u Splitu.

Gradsko poglavarstvo prihvatilo je program i opće uvjete natječaja koji će početi 16. ožujka. Rok predaje natječajnih radova je 11. svibnja do 15 sati.

Cilj je dobivanje najboljega idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja sadržaja ugostiteljsko turističke namjene na Bačvicama u Splitu, koji će poslužiti kao stručna podloga za izradu idejnih projekata na temelju kojih će se ishoditi lokacijske dozvole.

Ocjenjivački sud dodijelit će prvu, drugu i treću nagradu u iznosu od 80.000, 60.000 i 40.000 kuna.

U naravi je riječ o hotelu Matić koji je potkraj prošle godine Željko Kerum kupio na Bačvicama. Konzervatori su, tvrdi Branko Poljanić, poglavar zadužen za urbanizam, uvjetovali radove tako da se dokumentira sadašnje stanje, građevina koja je u vrlo derutnom stanju sruši, a na njezinu mjestu treba niknuti faksimil stare.

Riječ je o zoni A, površine 3910 kvadrata, maksimalna izgrađenost je 1173 kvadrata u tlocrtu, 5865 kvadrata nadzemnog prostora, toliko i podzemnog, pa je mogućnost maksimalne površine 11.703 kvadrata.

U zoni B, koja je sada praktično dvor hotela, također se može graditi. Riječ je o površini od 860 kvadrata, a objekt može zauzimati 258 kvadrata u tlocrtu, odnosno 2580 ukupno u nadzemlju i podzemlju.

– Riječ je o vrlo atraktivnoj lokaciji koja će biti izazov za arhitekte. Natječaj je već išao za parcelu preko puta, sada ide ovaj te će cijeli prostor biti pokriven natječajima – izjavio je Poljanić. On očekuje da će i gradnja objekta ići brzo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije