Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U centru Splita

Kerum bez odobrenja konzervatora počeo radove u vili, u vrtu posadio kupus

Željko Kerum
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
22.10.2019.
u 11:53

– Čim sam rješenje dobio, radove sam zaustavio. Ne pada mi na pamet devastirati starinu i kulturno dobro. Kupio sam je da je očuvam – rekao je bivši gradonačelnik Splita

Radovi na secesijskoj vili Antičević u Bihaćkoj ulici u Splitu, zaštićenom kulturnom dobru, zaustavljeni su odlukom Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Splitu. Potvrdio nam je to investitor, bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum koji vilu planira restaurirati i u podrumu otvoriti konobu.

– Pismena zabrana radova Ministarstva kulture stigla je jučer, u ponedjeljak 21. listopada. Traže da se zaustave radovi na vili Antičević. Zaustavili smo ih i to sad stoji – izjavio nam je u utorak Željko Kerum.

Konzervatorski odjel u Splitu izvijestio je javnost kako su 15. listopada 2019. godine, postupajući po zaprimljenoj prijavi, obavili konzervatorski očevid te donijeli rješenje o privremenoj obustavi radova koji se, kako su naveli, izvode bez odobrenja Konzervatorskog odjela u Splitu na zaštićenom kulturnom dobru Vile Antičević. Konzervatorski očevid ponovo je proveden 18. pa 21. listopada. Utvrdili su kako Kerum nije obustavio radove pa su o svemu obavijestili nadležnu građevinsku inspekciju i policijsku upravu.

– Čim sam rješenje dobio, radove sam zaustavio. Konzervatorski elaborat poslat ćemo danas i, sudeći prema razgovorima, neće biti primjedbi. Iz nadzora kojeg su proveli konzervatori vidi se da nije napravljeno ništa mimo zakona i propisa. Glavnina radova koji su rađeni, sigurno 99 posto, bilo je čišćenje vrta koji je bio pun svakakvih škovaca, a sada je uređen i uredan. Pogledajte susjedni kako je zapušten – govori Kerum.

Upravo taj vrt izazvao je buru u javnosti. Naime, Kerum je u centru Splita posadio raštiku i kupus, kaže da će to biti poruka da će u vili njegova konoba Pršut nuditi domaća, autohtona jela i namirnice.

– Ne pada mi na pamet devastirati starinu i kulturno dobro. Kupio sam je da je očuvam. Trebate vidjeti unutra, sve smo zadržali parkete, pločice, stolariju, sve će se restaurirati, ništa se ni milimetra neće pomaknuti. Nije učinjeno ništa nezakonito, poštujemo konzervatorsku odluku, imamo elaborat i kada ga odobre, nastavljamo s radovima – poručio je Kerum.

VIDEO Opara o Kerumu:

Ključne riječi

Komentara 17

GA
Gastarbeiter2
13:12 22.10.2019.

Što bi rekli naša braća Srbi... "Šta zna Gedžo šta je čokolada ".... A moj komentar... " Svi smo mi Kerum"....jer mi smo Kerume stvorili i Kerumima se divimo 🤤

Avatar southman
southman
12:10 22.10.2019.

Kupus na stolu, pršut na čelo.

Avatar rubinet
rubinet
13:14 22.10.2019.

Kupus je zdrav. Pun je vitamina C , željeza, bakra, cinka, kalcija, fosfora, kalija, magnezija, sumpora, karotena, vitamina E, K i B . Treba ga jesti danomice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije