Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvreda zbog ovaca

Kereta: Neka mi se Markov ispriča

'za unutrasnju.....310807...kornati branko...kereta...ravnatelj.np.kornati snimio hrvoje jelavic'
'Photoshop'
10.03.2010.
u 21:32

Bivši ravnatelj NP-a Kornati smatra bivšeg HSS-ova zastupnika odgovornim za priču o pomoru 1500 ovaca na Kornatima.

Branko Kereta, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Kornati, ne odustaje od namjere da od Ante Markova, bivšega HSS-ova saborskog zastupnika, dobije javnu ispriku zbog događaja iz ljeta 2007., kada je na kornatskim otocima uginuo određen broj ovaca. Podsjetimo, B. Kereta smatra A. Markova odgovornim za medijske napise u kojima su njega u ulozi ravnatelja NP-a Kornati prikazali kao osobu koja je odgovorna za uginuće ovaca jer životinjama nije osigurao vodu za piće. Zbog toga ga je i tužio pa je presuđeno da je Markov dužan Kereti isplatiti 20 tisuća kuna sa zakonskom zateznom kamatom. No, Kereta nije zadovoljan presudom, ogorčen je jer Markovu sud nije naredio da u većini hrvatskih dnevnih novina objavi oglas s tekstom isprike.

– Tražio sam da se objavi tekst: "Na kornatskom arhipelagu nije uginulo 1500 ovaca. Branko Kereta savjesno je i zakonito obavljao dužnost ravnatelja i nije se bavio politikantstvom. Ante Markov se ispričava Branku Kereti zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina" – kaže Kereta i podsjeća kako su veterinari uspjeli pronaći 46 mrtvih ovaca, za koje potom nisu mogli utvrditi zašto su uginule.

– Nitko nigdje nije NP Kornate obvezao da poji, hrani i čuva ovce, a tvrdnju da sam ja kriv za uginuće ovaca Markov nije preuzeo iz medija, već ju je sam izmislio i plasirao u javnost – rekao je Branko Kereta i napomenuo da neće odustati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije