Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javno prepucavanje

Kerekeš odgovorio Čačiću: Vidio sam milijun samo na TV-u

Histrioni
Boris Scitar/PIXSELL
15.11.2020.
u 19:35

Javno prepucavanje varaždinskog župana i glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša traje od predizbornih dana

Čačića muči samo Čačić. Ništa drugo. Mene ne muči Čačić, nego totalne laži, a najveća je ona o milijunima. Ja milijun nikad nisam vidio, eventualno na televiziji i na filmu – kaže nam glumac Ljubomir Kerekeš, koji se sa sinom Janom, također glumcem, mjesecima verbalno sukobljava s varaždinskim županom Radimirom Čačićem. Sve je ovih dana kulminiralo videom u kojem Kerekeši aludiraju na Čačićevu prometnu nesreću u Mađarskoj. Čačić je prije toga govorio o “neuspješnoj djeci uspješnih očeva”, na što je Jan uzvratio rečenicom da mu je žao “da to čudovište upravlja našim životima”. I tako, Čačić Kerekeše kamenom, oni njega videom.

A kad je i zašto zapravo sve počelo? Bio je srpanj, nekoliko dana prije parlamentarnih izbora, kad je Varaždinska županija izvijestila kome će dati novac. Kerekesh Teatar na javni poziv javio se s najposjećenijim festivalom “Tjedan smijeha”, za koji su dobili svega 3000 kuna. Na varaždinskom Korzu upriličili su potom performans i građanima podijelili zaštitne maske u vrijednosti tih 3000 kuna. Županija je reagirala priopćenjem u kojem pitaju trebaju li uzeti osobama s invaliditetom i umirovljenicima te to dati Kerekešima, koji su lani uprihodovali 2,9 milijuna kuna, a i unatoč tome što dobivaju dotacije iz županijskog, gradskih i općinskih proračuna naplaćuju ulaznice. Čačić je ustvrdio da su se Kerekeši u srpnju zapravo uključili u predizbornu kampanju jer ih je podržao SDP. Županijsko priopćenje bilo je ilustrirano fotografijom – invalidskih kolica. Jan je uzvratio da su prihodi doista bili toliki, no podsjetio je da su odigrali više od 200 predstava, a u tom izvješću su i troškovi igranog filma “Ufuraj se i pukni”.

– Ja ću vam samo reći da ste stari, umorni. Idite se odmoriti, idite u mirovinu – poručio je Čačiću. Nakon toga nastupilo je zatišje, sve do ovog posljednjeg o “neuspješnoj djeci”.

– Same laži, kontinuirane laži. Kao Kerekesh Teatar i kao zasebni umjetnici nismo zaslužili da se na takav način pljuje po nama. Nakon 40 godina rada i sa statusom nacionalnog prvaka o mom radu kao glumcu i čovjeku može misliti tko što hoće, ali kad se radi o notornim lažima, preko toga ne mogu prijeći. Samo da Bog da zdravlja pa da možemo normalno raditi svoj posao, u kojem uživamo i koji volimo – kaže za Večernji list Ljubomir Kerekeš.

Komentara 15

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:11 15.11.2020.

Čačić je uspješan sin uspješnog oca, obojica su uspješno zamračili hrpu našeg novca.

DM
drazen.muhvic
06:59 16.11.2020.

Ono kad dvostruki ubojica pljuje po nekome. Neprocjenjivo...

ME
medvedgrad
09:16 16.11.2020.

Mlađeg Kerekeša ne znam, ali stariji mi je izvrstan glumac. Odusevio me kad sam ga prvi put gledao u "Kako je počeo rat..", vrlo zabavan, upečatljiv. A Čačić puno govoti i o Varazdincima kad nemoralne osobe i bivse zatvorenike dovode na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije