Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni forum
Povratak na članak

Horvat: Još četiri hrvatske tvrtke potpisale ugovore s Kinezima

– Hrvatska je mala država po broju stanovnika i veličini, ali velika po ljudskom potencijalu i apetitu za inovacijama – rekao je Plenković koji je među ostalim poručio da je cilj Hrvatske i modernizirati dvije najveće luke u koje planira uložiti tri milijarde eura.

Komentari 21

TE
tegovdizac
08:37 13.04.2019.

Ako se ostvari i 10% onoga što se spominjalo ovih dana, bit će to jako puno za Hrvatsku i naše gospodarstvo!

VL
ZO
zbog_ove_situacije
14:00 13.04.2019.

Ako investiraš na veliko moraš imati i veliko tržište...

VL
BO
Bojance
08:35 13.04.2019.

cijeli svijet trguje s Kinom i nastoji što više izvozit, zašto ne bi i mi?

VL
I1
ing-12345
09:04 13.04.2019.

Jedino što Hrvatska može izvoziti u Kinu su papiri na kojima su napisani neprovedivi nesuvisli zakoni koje nesposobni hrvatski uhljebi neumorno svakodnevno pišu i mijenjaju.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
12:39 13.04.2019.

adeze 25 godina dobija izbore tako da plaši komunistima, sad odjednom dobiva izbore tako da govori da će nam komunisti spasiti državu...

VL
GO
GorenjeHiSense
12:44 13.04.2019.

Hvala titu da pobjedia pavelica, Stepinca. Ndh, cetnike, ustase.... Time smo hrvati postali dio velike antifa koalicije i prijatelji velike Kine!

VL
HE
herojulice
12:42 13.04.2019.

Hmmm naši NATO partneri šute i dalje ili je prosvjedna nota stigla a naši šute.

VL
BO
bombonica
14:49 13.04.2019.

Ljudi nemojte slusati te pokvarenjake, lopove, prevarante, od toga vam nema nista. Ne moze se drzava Kina, sa diktatorskim rezimom na vlasti, useliti u Europu i okupirati luke u Europi. To je van svake pameti, pocetak 3.svjetskoga rata. Pa Amerikanci bi im oci izvadili, ionako su se postrojili dolje na Pacifiku i stavili njih prve na listu kao prijetnju za nacionalnu sigurnost sjevernoatlanskom savezu, sto znaci slobodnome i civiliziranom demokratskome svijetu i NATO paktu. Sta je vama u glavi , jebote, diktatorski rezimi se nikada nisu smjeli mijesati sa slobodnimi demokratskim zapadnim svijetom. Osim toga vi ne razumijete ekonomiju i financu zapadnoga svijeta, i globalnog poredka. Sa Kinezima bi nam bankrotirala citava zapadna ekonomija, kompanije, poduzeca, banke i osiguranja, a to im Amerikanci nikada bez rata nece dozvoliti.

VL
DU
Deleted user
13:19 13.04.2019.

Mala država, ali puna lopova, praznih laprdala i neradnika... Inače nam ne bi Kinezi trebali pola države obnavljat... Rasprodajte i poklonite bar državu austrougarima, a ne ovim komunjarama...

VL
MA
Malenkost
08:33 13.04.2019.

HR nije u stanju organizirati Ekonomiju, Idustriju i Poljoprivredu za pokrivanje svog unutarnjeg trzista a kamoli izvoziti znacajnije nesto u Kinu. Pa Cesnjak se uvozi! suhe Smokve iuz Italije se uvoze i prodaju turistima dok domace nema tko ubrati tee prezrele padaju po podu gdje ih isisavaju muhe i osevi, dok Hrvati sjede s suncanim naocalima po kaficima i ispijaju uz brbljnaje kavice. Megalopovi iz politike vrebaju kako se docepati daljnih investicija te napuniti svoje Dzepove. Pa nisu Sanader , Todoric, Vidosevic, Kerum, Bandic, Pevec, ... nametnuti iz vana, oni su produkti Tudmanistana.Ima Anto Nobilo potpuno pravo: Restirati skroz Hrvatistan i ponovno napraviti , ako je moguce uopce, novi sustav. S mog gledista HR je oglodana i opljackana od , poglavito, HDZa. Moj Otac bijase Gastarbeiter, sagradena kuca u HR stoji prazna, tu zivota nema, shvatio mi je to stari otac tek pred njegovu smrt. Pozdrav iz Njemacke.

VL
DU
Deleted user
14:57 13.04.2019.

Jedino sa Kinom moguć je pomak. EU i Amerika nisu pokazali veliki interes. Biti će zanimljivo pratiti realizaciju. Što se poljoprivrede tiče Podravka je propustila, možda i upropastiila, ogromne mogućnosti, kao predvodnik cijelog sektora, kada je zatvorila svaku suradnju uu trenutku kada su se njeni prepoznatljivi proizvodi već nalazili na policama velikih trgovina diljem Kine.

VL
MA
majmudin
18:34 13.04.2019.

kako su ih kinezi navukli...!!!!! ode hrvatska u stoljetno, dugogodisnje ropstvo...

VL
DA
darwil
13:04 13.04.2019.

Zapamtite slatkorječivog Horvata,pa taj nije ništa napravio za gospodarstvo Hrvatske ako mu sada Kinezi komunisti nešto i naprave dobil bu od Karamarka špotanciju kaj je to dopustil.

VL
Avatar indigo25
indigo25
14:20 13.04.2019.

Kinezi spasili hdz pred eu izbore.

VL
GO
GorenjeHiSense
12:32 13.04.2019.

Ma koja svajcarska!? Mi postajemo balkanska Kina! Bravo naši samo tako dalje!!!! Prijateljstvo sa susjedima, kinezima, rusima...i cilim svitom je jedini put u bolju buducnost!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.