Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obdukcija pokazala

Nenaoružanog Michaela odlikovani policajac ubio je sa 6 metaka

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
18.08.2014.
u 09:45

Pokazala je to autopsija koju je na zahtjev obitelji proveo Michael M. Baden (80), patolog javnosti poznat i po nadgledanju autopsija Johna F. Kennedyja i Martina Luthera Kinga Jr.

Nenaoružanog tamnoputog mladića Michaela Browna (18) policajac Darren Wilson ubio je ispalivši u njegovo tijelo najmanje četiri, a u glavu dva metka. Rezultati su to druge autopsije o ubojstvu koje je 9. kolovoza šokiralo Ameriku, a građane grada Fergusona u Missouriju navelo na protupolicijske prosvjede, piše New York Times.

Autopsiju je na zahtjev obitelji proveo bivši glavni medicinski časnik za državu New York Michael M. Baden (80) koji je javnosti poznat i po nadgledanju autopsija Johna F. Kennedyja i Martina Luthera Kinga Jr.

– Na Brownovu tijelu najmanje je šest ulaznih rana, a moglo bi ih biti i sedam. Rezultate moramo usporediti s onima iz prethodne autopsije – kazao je Baden Wall Street Journalu. Dodao je da se trenutačno raspolaže s premalo informacija da bi se rekonstruirala cijela pucnjava te da se, prema njegovu iskustvu, ''nije trebalo pucati toliko puta''.

Zbog nemira koji su tijekom sedmodnevnih prosvjeda izbili u Fergusonu, guverner američke savezne države Missouri Jay Nixon jučer je proglasio izvanredno stanje i uveo policijski sat u gradu.

U međuvremenu, u javnost je dospjela i prva fotografija policajca koji je ubio mladića. Darren Wilson odlikovan je mjesec dana prije ubojstva, a njegovi roditelji na svoje su Facebook-profile postavili fotografije ceremonije.

 

 

>>Uveden policijski sat i izvanredno stanje u Fergusonu

>>Američki policajci maltretirali novinare: 'Nabio mi je glavu u staklo'

Komentara 42

DU
Deleted user
08:41 18.08.2014.

povijest se ponavlja

AM
a_morte_i_rossi
09:16 18.08.2014.

antipolucjski prosvjedi su isto ok...ajme novinara....

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:08 18.08.2014.

Nije li dečka ubio Darren Wilson, a ne daren brown kako se navodi u članku? Ubijeni dečko je Brown

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije