Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri medalje

Sjajni hrvatski učenici okitili se medaljama na Kemijskoj olimpijadi!

Kemijska olimpijada
02.08.2016.
u 18:07

Mladi hrvatski olimpijci vratili su se sa čak tri medalje: jednom srebrnom i dvjema brončanim medaljama

Upravo je završena 48. Međunarodna kemijska olimpijada koja se ove godine održavala u Tbilisiju u Gruziji.

Hrvatski predstavnici bili su učenici Ilija Srpak iz 2. razreda I. gimnazije Varaždin, i troje maturanata, Viktor Škorjanc iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Zvonimir Mlinarić iz VII. gimnazije Zagreb, te Mia Bušljeta iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk.

Mladi hrvatski olimpijci vratili su se sa čak tri medalje: jednom srebrnom i dvjema brončanim medaljama. Srebrna medalja pripala je Iliji, brončane su odnijeli Viktor i Zvonimir, a Mia je za svoj uspjeh nagrađena pohvalnicom.

Odlasku učenika na kemijsku olimpijadu prethodile su, kao i prethodnih godina, opsežne teorijske i laboratorijske pripreme koje organiziraju Hrvatsko kemijsko društvo i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Pripreme za natjecanje održavaju se većim dijelom na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a manjim dijelom i u drugim znanstvenim i obrazovnim ustanovama (Institut Ruđer Bošković, V. gimnazija Zagreb). Ove godine po prvi put dio priprema održan je u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, školi iz koje dolazi Viktor.

Učenike su na putu pratili mentori prof. dr. sc. Branka Zorc s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Tomislav Cvitaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Oni su ujedno i voditelji grupe znanstvenika, nastavnika i studenata koja je naše učenike pripremala za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.

>> Varaždinski gimnazijalac osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Komentara 6

AO
admini_obrišite_si_mami
18:17 02.08.2016.

Bravo!

RD
Red Dufrense
18:58 02.08.2016.

ovo su plodovi prosvijetnih parazita po kojima masa jalnih ljudi voli po forumu pljuvati. A veliki reformator Jokic i njegova ekspertna skupina nije se ni jednom oglasila pa makar i preko fejsa da cestita donosiocima medalja i njhovim mentorima.

BO
bozzika
09:05 03.08.2016.

di su sad oni sto prosvjeduju jer nam je skolstvo u klincu i treba sve mjenjat,a svake godine medalje kupe nasi ucenici,pa ko je tu lud.........???????!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije