Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ŠOKIRAO HRVATSKU

Kći čovjeka koji se smrzavao u šatoru ispred bolnice: 'Gospođo Markotić, provjerite kamere'

Foto: Zrinka Ljevar/Facebook
1/2
03.12.2020.
u 11:05

"Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo i nikome neću dopustiti da je uništi. U toj bolnici spašen je moj otac, ujak"

Nakon što je Alemka Markotić sinoć u Dnevniku Nove TV komentirala slučaj čovjeka koji je satima čekao na test na Klinici "Dr. Fran Mihaljević" te istaknula da veći dio onog što je napisano nije točno, ponovno se javila njegova kći Zrinka Ljevar na Facebooku s odgovorom Markotić kako bi demantirala svoju, kako je napisala #netočnost. 

"Kad je krenula COVID-19 pandemija, vjerovala sam Stožeru i bila sam uvjerena da rade dobre stvari. Kako je vrijeme odmicalo, moja se vjera potrošila. Moj otac je u visokoj temperaturi sedam dana, kašlje i otežano diše.

Dr. opće prakse nije ga htjela uputiti u bolnicu dok ne napravi test i to je O.K. (držimo se propisa). 28.11 dobiva negativan test, ali dolazi vikend i mi ne možemo nigdje. Čekamo prvi mogući odlazak u Zaraznu tj. Fran Mihaljević... Zašto tamo ?

Bolnica koju sam ja najviše voljela (ako se bolnice mogu voljeti) iz koje sam bježala sa 6 godina, bolnica koja je nebrojeno puta spasila život mom teško bolesnom ocu (prošle godine su ga podigli iz mrtvih). Otišla sam s punim povjerenjem i nadom na hitni prijam računajući da će ga uzeti na obradu. Pripremljena da se tamo čeka i uvijek se čeka jer rade mnoge pretrage i zbilja su bili najbolji..

Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili kako gđa. kaže u 22:23 do tada smo (kopali nos par sati) – napisala je i nastavila da su ga u 0.37 sati zvali na RTG i da je, nakon što je izašao, imao strašnu groznicu.

U 1:15 minuta zvala me je doktorica s pitanjima o njegovom zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4 gdje mu mjeri tlak. Vraća ga nazad. Opet groznica, a ne bih vam poželjela da vidite kako to izgleda.. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. Ona je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA, ona je pričala s bolesnim čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja. Molim da mi to netko objasni", piše žena i nastavlja: 

VIDEO: Pitali smo Hrvate podržavaju li nove epidemiološke mjere

"Dok ga je doktorica pregledavala, ja sam kupila kavu na aparatu, a ona me nije vidjela i izgovorila je neke stvari sestrama o mom ocu da mi se krv sledila, a sledila se i njoj kad sam se izvukla iza grma i kad smo se našle oči u oči. Otišle smo zajedno u box 4 i kad je mom strpljenju došao kraj, morala je nešto napraviti pa mu je ponovo uzela bris na koronu. Pitam je da cijelo večer dolazi hitna, pacijenti i sve ih primaju u ta dva boksa. Unutra je krevet, jedna šarena krpa na koju svi sjedaju, cijelu večer sam dežurala, ni jednom nisu ništa obrisali. Jedna Hitna čekala je skoro sat vremena dok su preuzeli pacijenta. Ja znam da im je teško i da su umorni, ja tražim malo dostojanstva za bolesne ljude, ljude koji na sreću nemaju COVID. Ja sam sinoć naletjela na vrlo drsku ekipu, jedna sestra bila je poluhisterična, ali ljubazna i od nje smo iskamčili deke. Doktorice su bile neprofesionalne, i ona koja me zvala i ona koja ga je zaprimila i pričala njim i to nazvala pregledom", piše i ističe da nisu dobili otpusno pismo.

"Pa mogu reći da nismo ni bili tamo, poslali su nas doma da se liječimo Lupocetom. Čovjeka koji se preko 30 godina bori sa bronhijalnom alergijskom astmom, koji svake godine u 11, 12 mjesecu provede dva do tri tjedna u bolnici da dođe k sebi. Poštovana Alemka Markotić, zasmetalo Vas je samo 9 sati, a sve ostale nepravilnosti niste spomenuli. Ako imate kamere, vidjet se može kad smo došli i koliko je trebalo da krenemo s prvom prijavom u sustav. Danas sam već kažnjena jer mi je plava sestra zalupila vrat pred nosom kad sam tražila nalaz i izgovorila ime. Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo i nikome neću dopustiti da je uništi. U toj bolnici je spašen moj otac, ujak...Šačica sestra i doktorica koje su imale loš dan neće uništiti dobro. Vas molim da ne govorite da nije istina nešto što sam od očaja noćas pisala po svom profilu, nemate nikakvo pravo na to. Hvala Ljudima s velikim LJ koju su mi cijelu noć i današnji dan nudili podršku i lijepe riječi. Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati."

Nastavila je u postu s komentarom da otac i dalje ima temperaturu i da se nadaju boljem danu. Dodala je kako su jučer bile uključene sve grijalice u šatoru u kojem nitko nije bio, a ona je nešto manje od sat vremena čekala nalaz. Kaže i kako je liječnica s rendgena posipala sol na stepenice. Napisala je i kako su je sinoć zvali s drugim nalazom koji je također bio negativan. 

Komentara 63

DU
Deleted user
11:28 03.12.2020.

Curo neka si im rekla, hvala na hrabrosti! Ne trebaš im se opravdavati, može ih biti sram. Pa nije pretrpanost bolnice kriva što nisu mislili na grijanje? To se moralo na vrijeme odraditi. Oni neki osjećaju se osobno prozvani, a samo si rekla istinu. I zato te cipelare jer se boje za svoj ugled. Dirnula si u "sustav", a zapravo netko je bio nemaran. Bi li svoje dijete zimi poslali u školu bez kaputa? A inače tko zna čiji je bio posao osigurati ljudima grijanje? I sve bi bilo lakše da su to uradili na vrijeme. Ista stvar bila je i u Splitu. Ljudi su se smrzavali oko bolnice i u šatoru, ne znam jesu li riješili grijanje. Umjesto da je Alemka tražila da se to popravi i zahvalila djevojci na ukazanom propustu, ona je u maniri oficiruše "zaštitila sebi pretpostavljene" i napala ovu curu. Gospođo Alemka, ogavno, a gdje vam je kućni odgoj?

DU
Deleted user
11:24 03.12.2020.

Nije bilo bolje ni prije , ali pojedinci su imali bolji tretman, znam to po sebi . Liječnici su u glavnom istog mentalnog sklopa , kao i političari, zato se i guraju u politiku , a o ovima iz stožera ne vrijedi ni trošiti riječi , to je dno , na čelu s Božinovićem.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
11:39 03.12.2020.

Nemam činjenice, njena riječ protiv njihove, ali sklonija sam vjerovati ovoj ženskoj. Scatko od nas ima iskustva s bahatim doktorima i sestrama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije