Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među najboljima na svijetu

Kći hrvatske predsjednice postaje studentica glasovitog Harvarda

Katarina Kitarović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
20.05.2019.
u 11:29

Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, a na kraju je odabrala Harvard.

Katarina Kitarović, kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će postati studentica glasovitog američkog sveučilišta Harvard.

Uz to što je vrhunska sportašica, Katarina završava i četvrti razred međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC).

Inače, primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta (sva četiri ''Ivy league''), polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.

Katarina Kitarović
1/8

Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu

Stipendiju su joj ponudila sva četiri sveučilišta, a iznosi dvostruko više nego godišnja plaća hrvatske predsjednice. 

– Harvard i Stanford ponudili su najbolje uvjete – rečeno nam je u Uredu predsjednice Grabar-Kitarović. 

Iako je Stanford ponudio možda i najbolje uvjete, predsjednica je navijala da Katarina na kraju odabere upravo Harvard

Dodajmo i kako je Katarina Kitarović tijekom srednje škole napisala zbirku kratkih priča kojom želi pomoći suicidalnima, a nastala je na temelju istinitih iskustava njezinih kolega. Jedan od mentora prilikom priprema za Harvard bio joj je i glasoviti dramaturg Miro Gavran.

Na Harvard ide i još jedna Hrvatica, Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Komentara 159

AL
Alkana
16:04 20.05.2019.

Čestitke budućoj studentici! Očito je naslijedila inteligenciju od svojih roditelja. Biti primljen na svaka 4 najbolja sveučilišta ne može se nikako osim izuzetnom pameću i znanjem. Da si ne znam tko, ne ide bez znanja i pameti. Otac joj jee završio 2 fakulteta, a mama se za sve svopje buduće pozicije izborila sama, bez ikakve potpore, kao obična djevojka sa sela. Toliko zavisti i mržnje među komentarima - Bože nas sačuvaj od takvih ljudi. Što vam je djevojka kriva?

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
12:50 20.05.2019.

Tesko je ovdje studirati sa docentima kao sto je Dejan Jovic, Josipovic, Pupovac,... Sto ocekivati od takvih fakulteta? Da ti se faks internacionalno prizna kada si studirao kod takvih ideoloski zalutalih tipova??? Hahahah

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:17 20.05.2019.

Tamo se barem uci istina o komunizmu i ne hvale tita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije