Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJAK OSOBLJA

KBC Split traži 70 medicinskih sestara, javilo se samo 14

Ilustracije KBC Križine i osoblja
Milan Sabic/PIXSELL
25.10.2020.
u 08:49

Sestara nedostaje na svim bolničkim odjelima, a najpotrebnije su u jedinici intenzivnog liječenja i na hitnom prijemu

I dok raste broj pacijenata na bolničkom liječenju, na natječaj Kliničkog bolničkog centra Split za zapošljavanje 70 medicinskih sestara, javilo se njih samo 14.

Marija Grančić, glavna sestra KBC-a Split, kaže da se radi o višegodišnjem problemu koji posebno dolazi do izražaja u sadašnjim okolnostima.

- Brojka koja je potrebna prema normativima s kojima određujemo broj djelatnika - trenutno u splitskoj bolnici nedostaje ih oko 300, rekla je Grančić za HRT.

>> VIDEO Posljednje pripreme u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar

Sestara nedostaje na svim bolničkim odjelima, a najpotrebnije su u jedinici intenzivnog liječenja i na hitnom prijemu.

- U europskim zemljama u jedinici intenzivnog liječenja imate po dvije sestre na jednog teškog bolesnika, a ovdje na 10 radi pet tako da možete sami zaključit da je manjak kadra, rekao je Marko Zoraja, viši medicinski tehničar u JIL-u, KBC Split.

Iznimno je teško biti pod tolikim pritiskom i sve to ima svoj danak, upozorava dr. sc. Ivan Agnić, doc./Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

- Iznimno je teško bit kontinuirano pod tolikim pritiskom, odnosno stresom, pod tolikom količinom posla da vi zapravo morate biti non stop u funkciji, u pogonu i nemate niti sekundu za odmor - kaže Agnić.

Ključne riječi

Komentara 5

TA
Talleyard
08:53 25.10.2020.

I liječnike i sestre treba samo rasporediti iz odjela gdje se ništa ne radi

IK
ivan.katic57
16:45 25.10.2020.

Zamolite ove iz Njimacke da se vrate doma.

KG
KG002
10:23 25.10.2020.

Medicinskih sestara nema jer one koje su htjele raditi nisu mogle s obzirom na zabranu zapošljavanja u zdravstvu koja traje već godinama! Potražite ih u Njemačkoj i Irskoj gospodo političari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije