Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARAJU NOVE ODJELE

KB Dubrava ponovno se počela puniti: Druge bolnice šalju liječnike i sestre

COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
12.04.2021.
u 14:40

Samo preko vikenda primljeno oko 70 pacijenata...

Klinička bolnica Dubrava puni se novim covid-19 pacijentima, preko vikenda ih je primljeno oko 70. Kako doznajemo od prof. Ivice Lukšića, ravnatelja KBD, trenutno je ondje 320 oboljelih od COVID-19. Novi intenzivni odjeli otvaraju se se iz dana u dan. 

Sada imaju nešto više opreme jer je u međuvremenu pribavljen određen broj respiratora. Ponovno nedostaje ljudi, liječnika i medicinskih sestara, pa su posljednjih pa tjedana druge bolnice ponovno počele slati svoje osoblje na ispomoć u Dubravu. Dvaput tjedno ravnatelji zagrebačkih bolnica sastaju se kako bi dogovarali o pomoći covid-bolnici na istoku grada. 

- U četvrtak otvaramo dva nova respiratorna odjela u Dubravi, jedan će pokriti Rebro, drugi Vinogradska. Otvaraju se novi intenzivistički i respiracijski odjeli, a ostale bolnice šalju ljude onamo proporcionalno svojoj veličini. KBC Sestre milosrdnice do sada je poslala 34 liječnika i između 70 i 80 sestara, odnosno glavna sestra u ovom trenutku pravi izračun po pitanju broja intenzivističkih i odjelnih medicinskih sestara koje će ići u Dubravu, kaže nam prof. Mario Zovak, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice.

KBC Zagreb koji broji više od 6000 zaposlenika u KB Dubravu je poslao 40-ak svojih ljudi, liječnika i medicinskih sestara, kaže dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja Rebra.

- U postojećoj intenzivnoj u Dubravi imamo devet pacijenata. četvrtak otvaramo još jednu intenzivnu s 24 mjesta, a imamo i svoj covid intenzivni odjel na Rebru s 32 bolesnika - kaže dr. Novak.

KB Sveti Duh i KB Merkur svoje su odjele osnovali prošli tjedan, sa po 25 bolesnika, sada će ponovno otvoriti i novu intenzivnu, doznajemo od dr. Krešimira Luetića, predsjednika Liječničke komore, koji je od jučer ponovno u Dubravi.

- Sveti Duh, Merkur i Klaićeva jedan su tim koji je odlično surađivao i u prethodnom valu korone. Sada je iz te tri bolnice u Dubravi više od stotinu doktora i medicinskih sestara. Od ovog tjedna otvaramo tamo novi intenzivni odjel za 12 pacijenata, a otprije dva tjedna ondje držimo dva odjela u Respiracijskom centru sa po 24 pacijenta, ukupno 48, a s novim intenzivnim odjelom to će biti 60 pacijenata pod timom naše tri bolnice, koji je i u prethodnom valu odlično surađivao - kazao nam je prof. Mladen Bušić, ravnatelj KB Sveti Duh. 

Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu

Komentara 4

JB
J.bati
15:54 12.04.2021.

Pa što onda , zašto mi prosječni ljudi moramo to znati? Normalno da ih je poslalo gdje je potrebnije, ali šta se to nas tiče?

NE
Nez
15:48 12.04.2021.

Kada bi se isti rasporedili po svim bolnicama i jedan dio odležao doma,nebi bila niti blizu puna

DU
Deleted user
15:16 12.04.2021.

Ta bolnica je gora od onih partizanskih tifusarskih nazovi bolnica. Jadan onaj tko dospije u tu Dubravu, odmah se može pozdraviti sa životom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije