Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALILI ZDRAVSTVENI SUSTAV

KB Dubrava dobila vrijednu donaciju za pomoć liječenju protiv pandemije

Tvrtka Jadranka d.d. donirala je višeslojni CT uređaj Kliničkoj bolnici Dubrava
29.04.2020.
u 16:35

Vrijednost novog CT uređaja koji je instaliran u KB Dubrava je u brizi oko COVID-19 oboljelih, ali i svih ostalih kojima je potrebna zdravstvena skrb, istaknuo prof.dr. Ivica Lukšić, Upravitelj respiratorno-intenzivističkog centra u KB Dubrava.

Tvrtka Jadranka d.d. iz Malog Lošinja danas je donirala uz potporu hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, višeslojni CT uređaj General Electric Healthcare Revolution ACT, Kliničkoj bolnici Dubrava primarno kao potpora u borbi protiv pandemije COVID-19, ali i za sve druge potreb hrvatskog zdravstvenog sustava. Donirani uređaj, General Electric Healthcare Revolution ACT, vrijedan je 1.397.800 kuna bez PDV-a.

Projekt su inicirali i koordinirali Miodrag Borojević, predsjednik Upravnog odbora O'KEY GROUP SA, i prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik hrvatske humanitarne udruge Cro Unum i član Znanstvenog savjeta za borbu protiv pandemije koronavirusa, savjetodavnog tijela predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

„U ime Ministarstva zdravstva i ministra prof.dr. Vili Beroša, zahvaljujem tvrtki Jadranka d.d. na donaciji te posebno prof.dr. Draganu Primorcu, gospodinu Miloradu Borojeviću na pokretanju i realizaciji ovog vrijednog projekta kao i hrvatskoj humanitarnoj udruzi Cro Unum istaknuo je dr. Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

"Uvijek je dobro vrijeme za donacije, a posebno s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Danas smo u pogon stavili novi uređaj za kompjuteriziranu tomografiju, kojeg nam je donirala tvrtka Jadranka d.d. Uređaj ćemo koristiti za dobrobit naših pacijenata", rekao je ravnatelj KB Dubrava prof.dr. Srećko Marušić.

"Uređaj će nam izrazito pomoći. Čuli ste da od ponedjeljka počinjemo raditi CT i magnet za ne-COVID pacijente. U ovoj bolnici oko 24.000 pacijenata godišnje prelazi CT pretrage, to je danas dominantna pretraga u suvremenoj radiologiji. Nama će ovaj uređaj biti od velike koristi i jednom kada bolnica opet bude u punom pogonu", naglasio je prof.dr. Boris Brkljačić, predstojnik Kliničkog Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Robert Kohorst, zahvalio se prof.dr. Primorcu na realizaciji ovog projekta i istaknuo kako je sretan što američke kompanije poput General Electric pružaju izvrsne usluge liječničkoj struci, i pomoći u borbi protiv COVID-19 virusa, kako u Hrvatskoj tako i u cijelome svijetu. Posebno je pohvalio hrvatski zdravstveni sustav u borbi protiv COVID-19.

Sanjin Šolić, predsjednik Uprave društva Jadranka d.d., zahvalio je Ministarstvu zdravstva na odgovornom radu tijekom pandemije, te istaknuo da u suradnji s prof.dr. Primorcem, g. Borojevićem Jadranka d.d. uskoro nastavlja s novim donacijama uključujući tri mobilna Rtg uređaja hrvatskim bolnicama o čemu će javnost biti uskoro obavještena.

Vrijednost novog CT uređaja koji je instaliran u KB Dubrava je u brizi oko COVID-19 oboljelih, ali i svih ostalih kojima je potrebna zdravstvena skrb, istaknuo prof.dr. Ivica Lukšić, Upravitelj respiratorno-intenzivističkog centra u KB Dubrava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije