Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRTEŽ NA FACEBOOKU

Kažnjen sa 1000 kuna zbog Popaja, Snjeguljice i konoplje

Stjepan Pavleković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.02.2015.
u 19:56

Netko mi je na zid na Facebooku zalijepio fotke i ja sam ih samo podijelio. Nisu one moj autorski rad, kaže Stjepan Pavleković

Stjepan Pavleković (48) iz Lepoglave kažnjen je na varaždinskom Prekršajnom sudu u Ivancu s 1000 kuna jer je na svom Facebook profilu od rujna 2012. do studenog 2014. objavio crteže Popaja i Snjeguljice pokraj indijske konoplje.

Time je, tvrdi sud, prekršio Zakon o suzbijanju zlouporabe droga jer je "promicao izradu, posjedovanje, uporabu ili promet droge".

– Netko mi je na zid na Facebooku zalijepio fotke i ja sam ih samo podijelio. Nisu one moj autorski rad. Uostalom, tko može tvrditi da je na njima marihuana, a ne slična industrijska konoplja? – pita Pavleković, koji će se žaliti na presudu. Brani se da se o marihuani u medijima govori u okviru inicijative za legalizaciju u medicinske svrhe. Dobio je manju kaznu od predviđenih 5000 do 20.000 kuna jer je nekažnjavan, nezaposlen i – starije životne dobi.

>>'Indijsku konoplju treba izmjestiti iz I. skupine droga'

>>'Pomilovat ću sve one koji se nalaze u zatvoru zbog konoplje'

Komentara 5

DU
Deleted user
20:39 11.02.2015.

Naši zakoni vrijede za malog čovjeka. Veliki gule krumpir.

KO
kompjuter
20:33 11.02.2015.

i naša policija od sebe radi sramotu,o ovoj sutkinji nema spomena jer je bolesna u duši a vjerujem da to nebi uradio ni kim jong,velika sramota za hrvatsku,fuj

BA
bajo2
20:20 11.02.2015.

bilo bi malo profesionalnije da se napise tko je podnio prijavu za ovu glupost,a i ime suca,tako da znamo cija ce karijera bazirati na mlacenju prazne slame!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije