Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjovjekovne kazne u Hrvatskoj
Povratak na članak

Kažnjavale su se čak i psovke, a zbog korupcije se završavalo na lomači

Ono što je iz današnje vizure Hrvatske, koja je javno percipirana kao visoko korumpirana država, posebno zanimljivo je podatak da su i u 13. stoljeću postojale kazne za korupciju, i to vrlo okrutne. Za krivotvorenje gradskog pečata završavalo se na lomači

Komentari 3

TA
talibanomanija
12:48 01.04.2020.

Nisu se ti klerofasisti puno promjenilili, samo su se modernizirali i sad su perfidniji.

VL
PR
Prat
08:00 01.04.2020.

Da. Grozno zvuči. Mada smo mi danas puno napredniji. Ubijemo dijete prije i nego se rodi. Pustimo bolesnike iz ludnice u sabor. Kriminalce iz zatvora u gospodarstvo. Otrove u zemlju. Industrijski dim u pluća ljudima. Ptice,ribe i sve što hoda po zemlji smo istrijebili. Inače retorika o nazadnosti i nastranosti srednjeg vijeka koji je de facto samo jedan prosječan segment u razvoju društva dolazi iz izvora predstavnika industrijske revolucije koja je nasljedila srednji vijek a sebe uzdizala tobožnjim humanizmom i velikim napretkom. Pa su sebe gradili pljujući one prije sebe. Nešto kao današnji globalisti. U srednjem vijeku nešto je ipak pohvalno. Ono je kroz taj kruti sistem bar težilo etici i poštenju i u tome bilo više manje uspješno i neuspješno, dok ovo današnje teži potrošnji,potrošnji i potrošnji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.