Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O slovu Zakona
Povratak na članak

Kažnjavaju volontere koji pomažu životinjama, ali ne i one koji životinje zlostavljaju i napuštaju

Zakon o zaštiti životinja svatko provodi onako kako ga sam tumači, čak i Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede daje tumačenje suprotno onome što piše u Zakonu

Komentari 3

ZA
ZAZ
17:02 15.03.2019.

U Hrvatskoj se mora osnovati nesto poput agencije koja ce funkcionirati i zvijeti od kazni, kako za one koji muče i ubijaju zivotinje, koji imaju pse i neodgovorno postupaju prema zivotinjama a tako i prema zajednici. Zakoni postoje ali se oni nikad ne provode jer ih nema tko provoditi, svi prebacuju krivnju jedni na druge a nista se ne poduzima kao i sa svim ostalim u Hrvatskoj.

VL
AL
alfich
09:46 19.03.2019.

Trebalo bi zabraniti sterilizaciju pasa i mačaka, jedino treba sterilizirati krvoločne pse kao što su Pitbulli i Staffordi !

VL
ŠV
Šime Validžić
21:36 17.03.2019.

Osim 'običnog' napuštanja pasa i mačaka, neke osobe u pokretu za "Oslobođenje životinja" zagovaraju da je mjesto psima i mačkama u prirodi i protive se bilo kakvoj sterilizaciji ili kastraciji. Smatram da je to štetno za autohtone vrste. Psi mogu ubiti srne; mogu ugrožavati vukove i lisice jer se 'križaju' s njima i stvara se neprirodna vrsta; stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i mogu širiti bolest. Mačke ubijaju ptice, guštere i druge male životinje; doveli su divlju mačku do izumiranja jer su se 'križali' s njom; također, stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i šire bolest. Sve to dovodi risa na rub izumiranja. Navodim primjere za Hrvatsku i Njemačku ali, nažalost, teško mi je naći članke koje to dokazuju jer na internetu uglavnom nalazim članke koje se odnose na veliku štetnost mačaka u Australiji i Sjevernoj Americi. Ljudi i ljudske aktivnosti već zauzimaju oko 50% zemaljske površine a ostalih nekoliko milijuna vrsta dijeli preostalih 50% i ta površina se stalno smanjuje. Samo je oko 10% zemaljske površine zaštićeno kao izvorna priroda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.