147 22°C
  • alfich:

    Trebalo bi zabraniti sterilizaciju pasa i mačaka, jedino treba sterilizirati krvoločne pse kao što su Pitbulli i Staffordi !

  • ZAZ:

    U Hrvatskoj se mora osnovati nesto poput agencije koja ce funkcionirati i zvijeti od kazni, kako za one koji muče i ubijaju zivotinje, koji imaju pse i neodgovorno postupaju prema zivotinjama a tako i prema zajednici. Zakoni postoje ali se ... prikaži još! oni nikad ne provode jer ih nema tko provoditi, svi prebacuju krivnju jedni na druge a nista se ne poduzima kao i sa svim ostalim u Hrvatskoj.

  • Šime Validžić:

    Osim 'običnog' napuštanja pasa i mačaka, neke osobe u pokretu za "Oslobođenje životinja" zagovaraju da je mjesto psima i mačkama u prirodi i protive se bilo kakvoj sterilizaciji ili kastraciji. Smatram da je to štetno za autohtone vrste. Psi mogu ... prikaži još! ubiti srne; mogu ugrožavati vukove i lisice jer se 'križaju' s njima i stvara se neprirodna vrsta; stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i mogu širiti bolest. Mačke ubijaju ptice, guštere i druge male životinje; doveli su divlju mačku do izumiranja jer su se 'križali' s njom; također, stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i šire bolest. Sve to dovodi risa na rub izumiranja. Navodim primjere za Hrvatsku i Njemačku ali, nažalost, teško mi je naći članke koje to dokazuju jer na internetu uglavnom nalazim članke koje se odnose na veliku štetnost mačaka u Australiji i Sjevernoj Americi. Ljudi i ljudske aktivnosti već zauzimaju oko 50% zemaljske površine a ostalih nekoliko milijuna vrsta dijeli preostalih 50% i ta površina se stalno smanjuje. Samo je oko 10% zemaljske površine zaštićeno kao izvorna priroda.

Još iz rubrike Vijesti

Kaptol, Nadbiskupski dvor
6
NE ŽELE ZAUZIMATI STRANU

Kaptol ne dopušta da se potpisi za referendum '67 je previše' prikupljaju ispred crkvi

Za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine

Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija

Prosvjed sindikata protiv mirovinske reforme u listopadu 2018.
Udruge za referendum

Mladima će biti nemoguće prikupiti 41 godinu punog radnog staža

3