Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
64 18°C
  • ZAZ:

    U Hrvatskoj se mora osnovati nesto poput agencije koja ce funkcionirati i zvijeti od kazni, kako za one koji muče i ubijaju zivotinje, koji imaju pse i neodgovorno postupaju prema zivotinjama a tako i prema zajednici. Zakoni postoje ali se ... prikaži još! oni nikad ne provode jer ih nema tko provoditi, svi prebacuju krivnju jedni na druge a nista se ne poduzima kao i sa svim ostalim u Hrvatskoj.

  • alfich:

    Trebalo bi zabraniti sterilizaciju pasa i mačaka, jedino treba sterilizirati krvoločne pse kao što su Pitbulli i Staffordi !

  • Šime Validžić:

    Osim 'običnog' napuštanja pasa i mačaka, neke osobe u pokretu za "Oslobođenje životinja" zagovaraju da je mjesto psima i mačkama u prirodi i protive se bilo kakvoj sterilizaciji ili kastraciji. Smatram da je to štetno za autohtone vrste. Psi mogu ... prikaži još! ubiti srne; mogu ugrožavati vukove i lisice jer se 'križaju' s njima i stvara se neprirodna vrsta; stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i mogu širiti bolest. Mačke ubijaju ptice, guštere i druge male životinje; doveli su divlju mačku do izumiranja jer su se 'križali' s njom; također, stvaraju konkurenciju za hranu i životni prostor i šire bolest. Sve to dovodi risa na rub izumiranja. Navodim primjere za Hrvatsku i Njemačku ali, nažalost, teško mi je naći članke koje to dokazuju jer na internetu uglavnom nalazim članke koje se odnose na veliku štetnost mačaka u Australiji i Sjevernoj Americi. Ljudi i ljudske aktivnosti već zauzimaju oko 50% zemaljske površine a ostalih nekoliko milijuna vrsta dijeli preostalih 50% i ta površina se stalno smanjuje. Samo je oko 10% zemaljske površine zaštićeno kao izvorna priroda.

Još iz rubrike Vijesti

Savannah
STIGLI S HELIKOPTEROM

Policija naoružana puškama lovila 'zvijer' koja terorizira stanovnike elitnog londonskog naselja

Zadar: Povodom Dana državnosti gradske znamenitosti osvijetljene hrvatskom zastavom
ANTUN VUJIĆ

Nikako ne bi bilo dobro testirati znanje zastupnika o blagdanima i spomendanima

20 GODINA TRENIRANJA

Vjeroučitelj iz Osijeka najjači je čovjek u Hrvatskoj