Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE KAŽNJEN

Taksist izbacio majku i njezino autistično dijete iz vozila: 'Iskreno se kaje'

Taxi
Foto: Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
02.06.2019.
u 08:37

Iz taxi službe poslali su ispriku javnosti te su naveli kako je riječ neiskusnom mladom taksistu koji se dosad nije susretao s autističnim osobama

Sarajevski taksist koji je zbog vriska autističnog djeteta odlučio iz svog vozila izbaciti majku i dijete dobit će kaznu, priopćili su iz taxi službe za koju vozač radi, prenosi klix.ba.

Tamošnja taxi služba za koju taksist vozi ispričala se za potez njihovog vozača, a najavljen je i disciplinski postupak protiv njega u skladu sa statutom. No iz udruženja naglašavaju da ne žele samo kazniti vozača već i educirati kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Izbačena majka na društvenim je mrežama objavila priču o incidentu, a objava se ubrzo proširila internetom.

Iz službe navode kako se radi o mlađem i k tome neiskusnijem vozaču koji nije imao iskustva susreta s autističnim osobama. Stoga nije znao primjereno reagirati, ali se iskreno kaje zbog nastale neugodnosti.

- Ovaj slučaj, nažalost prikazuje još jednom potrebu za boljom edukacijom društva o osobama iz autističnog spektra i naročito potrebnom edukacijom za članove našeg udruženja. Sarajevo taxi će potražiti pomoć od nadležnih institucija i organizacija kako bi napravili program edukacije za vozače, da se ovakva situacija ne bi ponovila - objavili su iz taxija.

Najavili su i suradnju s udrugama i organizacijama koje pomažu osobama s ovim "problemom".

- Obratit ćemo se organizacijama koji rade na pomoći osobama iz autističnog spektra, koje su nam voljne pomoći da pripremimo vozače, pogotovo mlade i neiskusne, kako da se ponašaju u ovakvim situacijama kako ne bi ugrozili ni putnike ni druge sudionike u prometu - rekli su iz taxija.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Dumen
Dumen
08:45 02.06.2019.

Trebala je uzeti medicinski prevoz a ne prepadati taksistu ko' u horor filmovima.

TO
Toni66
10:23 02.06.2019.

Pitanje ostaje dali je majka prišla vozaču i objasnila mu da je dijete sa problemom ali da ne predstavlja nikakvu opasnost po njega u vožnji .. ? Da se ne obazire i da je sve u redu te da se se radi o takvom slučaju a ne o zločestoj osobi .? Iako je i to istina da je gotovo nemoguće koncentrirano i sigurno obavljati svoj posao ako imaš takvog i takve putnike ...

MI
Milas
11:18 02.06.2019.

Mozda je majka ipak trebala upozoriti vozaca ako ne prije a onda kad su poceli problemi, ali i on je mogao pitati o cemu se radi ako je njezino objasnjenje izostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije