Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA DOVRŠILA ISTRAGU

Kazneno prijavljen vozač kamiona koji je usmrtio četiri osobe, nepropisno je vozio

U prometnoj nesreći na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/9
25.11.2020.
u 09:43

Na mjestu nesreće poginuli su 51-godišnjak, dvije putnice iz kombija u 50 i 31 godinu te 69-godišnjak, koji je također bio  putnik u kombiju

Vozač kamiona (54) kazneno je prijavljen zbog izazivanja nesreće u kojoj su četiri osobe poginule, a više ih je ozlijeđeno, priopćila je zagrebačka policija nakon što je nad 54-godišnjakom dovršila kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči ga se da je 21. studenog u 7.20 upravljao kamionom s prikolicom čakovečkih oznaka. Kretao se sjevernim kolnikom A1 u smjeru  jugozapada na dionici Zdenčina - Jastrebarsko. Kada je došao do 19 kilometra nije se kretao sredinom obilježne prometne trake već je nepropisno vozio većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi.

>> FOTO U prometnoj nesreći na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe

U prometnoj nesreći na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe
1/12

Stoga je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio kombija kutinskih oznaka koje je bilo zaustavljeno zbog kvara. Kombi je imao uključena sva četiri žmigavca, a bio je zaustavljen  uz sjeverni rub kolnika, s tim da je većim dijelom desne strane vozilo bilo na mekanom terenu,  a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Kada je kamion naletio na komb, kombi je odbačen prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka, a koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela kombija u kvaru. Kombi se potom prevrnuo, a kamion s prikolicom je sletio s kolnikom, prevrnulo se te bočnom stranom udarilo u 51-godišnjaka.

Na mjestu nesreće poginuli su 51-godišnjak, dvije putnice iz kombija u 50 i 31 godinu te 69-godišnjak, koji je također bio  putnik u kombiju. Teško je ozlijeđen 64-godišnjak. Lakše je ozlijeđen i vozač kamiona te još tri osobe u dobi od 29 i 26 godina.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
20:19 25.11.2020.

a tko je odgovoran zbog kolotraga na asfaltu zbog kojih vozači voze tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije