Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Kazneno djelo ometanja rada računalnog sustava

haker
Foto: Thinkstock
13.01.2020.
u 11:35

Nepoznati počinitelj se lažno predstavio kao djelatnik informatičke tvrtke ženi rekao da instalira program za preuzimanje nadzora nad računalom, te je zatražio da mu ustupi ID adresu i lozinku

Dvadesetogodišnjakinja iz Varaždinske županije prijavila je policiji kazneno djelo ometanja rada računalnog sustava. Prema prijavi, 11. siječnja nepoznati je počinitelj onemogućio rad računalnog sustava u njezinom vlasništvu.

– Navedeni se obratio oštećenoj telefonskim putem, lažno se predstavio kao djelatnik informatičke tvrtke i naveo da instalira program za preuzimanje nadzora nad računalom, te je zatražio da mu ustupi ID adresu i lozinku. Nakon toga je protivno njezinoj volji i pristanku upravljao njenim računalnim sustavom – kažu u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
13:34 13.01.2020.

20 godišnjakinja!!!!! Ili je cura malo spora pa ne zamjeram ili je naš obrazvni sustav toliko zaostao da joj prodaju takve fore. Zato vi forsirajte vjeronauk u škole umjesto informatike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije