Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Kaznena prijava zbog silovanja djeteta

Policija
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
12.07.2019.
u 11:00

Za svako od navedenih kaznenih djela zakon previđa zatvorske kazne od jedne do 15 godina zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je na svojim internetskim stranicama kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv protiv hrvatskog državljanina (1981.), ne navodeći mjesto njegovog prebivališta, zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl. 166. st. 2. u vezi čl. 158. st. 1. i 5. KZ/11 i teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u vezi sa stavkom 1. točka 1. i čl. 153. st. 1. i čl. 152. st. 1. KZ/11, na štetu jedne žrtve.

Kako se ističe – postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio navedena kaznena djela u listopadu 2017. i u ljeto 2018. godine. Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Zbog osjetljivosti ovog događaja nisu objavljeni detalji, no iz odredbi Kaznenog zakona koje se odnose na kaznena djela za koje 38-godišnjaka tereti vidljivo je kako je riječ o teškom kaznenom djelu silovanja djeteta mlađeg od 15 godina. Za svako od navedenih kaznenih djela zakon previđa zatvorske kazne od jedne do 15 godina zatvora. 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:44 12.07.2019.

Što napisati jer dijele kartone ko pedofil bombone. Jedino da očekujem da će dobiti godinu dvije nepravomoćno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije