Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija istražuje

Kaznena prijava za ratni zločin u podrumu Đačkog doma u D. Resi

dom2_nnn_kar_290910
K.Š. Fabac/PIXSELL
29.09.2010.
u 18:40

Milan Kljajić, Petar Vučetić i Petar Dokić prijavili su nepoznatu osobu za fizičko i psihičko zlostavljanje 1991. godine.

Jesu li trojica muškaraca srpske nacionalnosti u rujnu 1991. godine, u vrijeme kada je pala vojarna na Ilovcu, na silu odvedena iz kafića u toj četvrti u podrum Đačkog doma u Dugoj Resi i tamo psihički i fizički zlostavljana? To treba utvrditi istraga koju provode policija i tužiteljstvo.

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić potvrdila nam je da su zaprimili kaznenu prijavu, podnesenu protiv nepoznatog počinitelja, zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom. Prijavitelji su trojica oštećenih, a neslužbeno doznajemo da je riječ o Milanu Kljajiću, Petru Vučetiću i Petru Dokiću.

U potrazi za podacima o tom događaju te mogućim krivcima policija po nalogu tužiteljstva prikuplja podatke. Krenulo se i s ispitivanjem onih čija se imena spominju u kaznenoj prijavi, pa je tako na razgovoru u Policijskoj upravi karlovačkoj u ponedjeljak bio i Branko Škrtić, u vrijeme navodnog zločina djelatnik protuobavještajne službe.

– Nikakav zločin nisam ni učinio ni zapovjedio. Iz tog se vremena sjećam samo svojih ranjenih i poginulih suboraca. Za ostalo mogu samo reći: zavladala je totalna amnezija – kaže B. Škrtić.

Komentara 3

CM
crna mamba
20:59 29.09.2010.

Ja bih prijavio jednoga gardistu za ratni zločin jer se taj okoreli\"zločinac\" usudio \"mrko\" pogledati u srpskom zatvoru u Vojniću nevinog čuvara Darka Lukača.Od posljedica toga pogleda jadnik Lukač je poginuo u međusobnom obračunu zbog pljačke hrvatske imovine nekoliko godina kasnije. Tražim 40 g. robije za toga okoreloga zločinca mrkog pogleda!

ST
strsica
23:33 03.10.2010.

Nek samo zive sa bolescu zaboravljanja, a Bog ipak vidio sve.

CM
crna mamba
22:08 29.09.2010.

Ovo je naše pravosuđe http://www.vecernji.hr/vijesti/vrhovni-sud-ponistio-presudu-spanovicu-pusten-je-slobodu-clanak-196752

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije