Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena na Prisavlju

Šef tehnike na HRT-u u restoranu nasrnuo na direktora i bio neugodan prema kolegicama

HRT
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.07.2019.
u 17:21

Luburić je neki dan u jednom zagrebačkom restoranu bio vrlo neugodan i agresivan prema direktoru Odašiljača i veza Mati Botici

Glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Kazmir Bačić danas je smijenio ravnatelja HRT-ove tehnologije Zdenka Luburića, i to, kako doznajemo s Prisavlja, zbog nekoliko prijestupa. Točnije, Luburićeva nedolična ponašanja na poslu, osobito prema kolegicama, a može se čuti da je Luburić neki dan u jednom zagrebačkom restoranu bio vrlo neugodan i agresivan prema direktoru Odašiljača i veza Mati Botici.

Navodno je Luburić tada i fizički nasrnuo na Boticu, čemu su svjedočile i druge osobe, te se Botici obraćao vrlo uvredljivim i prostačkim izrazima, pa su Botica i Odašiljači i veze (OIV) upravi HRT-a prijavili Luburića. Zbog svega navedenog, doznaje se, čelništvo HRT-a je, osim smjene, zatražilo od Luburića da se očituje vezano uz mogući otkaz ugovora o radu.

U želji da provjerimo informacije o Luburićevoj smjeni zvali smo HRT, ali od tamo su nam samo poručili da HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose. Neslužebno nam je ipak, u razgovoru s nekoliko tamošnjeg kolega, potvrđeno da je Luburić smijenjen, a kao razlog smjene naveli su njegovo “ponašanje koje je izlazilo iz okvira uobičajenog i prihvatljivog poslovnog ponašanja”.
Kada smo pak nazvali Luburića, rekli mu sve što smo čuli o njegovoj smjeni i razlozima za smjenu, te ga pitali je li sve to istina, on nam je samo kratko uzvratio: “Ne bih ništa komentirao.”

Pokušali smo sve ove navode provjeriti i kod Mate Botice, a na naš upit iz Odašiljača i veza stigao je ovakav odgovor: “Odašiljači i veze (OIV) imaju izuzetno korektne poslovne odnose s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT) koji su plod višegodišnje suradnje u području djelatnosti kojom se bavimo. OIV ni na kakav način ne utječe, niti može utjecati na poslovne odluke HRT-a, a tako i one kadrovske prirode.”

Komentara 7

PR
prajdali100
17:51 18.07.2019.

Ima li ikoga na ovoj planeti da smjeni Bačića i Čakarun !!! To je davno trebalo potjerati....

DU
Deleted user
20:35 18.07.2019.

koliko ja pamtim gazdaricu Marijinog zvona, ta ništa nije čula 😀.... a da je majstor napao administratora, ništa čudno... ovi zamisle naselje na planetu Marsu i očekuju da tehnika to napravi za 2 dana po cijeni od 3 kn i i 50 lipa....inače- Botice su sa Pelješca...

Avatar Dumen
Dumen
19:57 18.07.2019.

da to je bilo veoma glasno cijeli restoran marijin zvonac je brujao o tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije