Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA RADNICIMA

'Kažem kuharu da ima veću plaću od predsjednice, a on ne može vjerovati'

Ilustracija
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
1/4
24.06.2019.
u 09:39

Slavonce su ove godine zamijenili radnici iz Makedonije, Srbije, a MUP je pun Tajlanđana i Filipinaca koji čekaju radne dozvole.

Do ove godine bilo je Slavonaca. Sada nema nijednog. Svi su otišli u  Njemačku, kaže Leonida Milić Drandić, vlasnica restorana Kuglana u Puli.

Kaže da je to žalosno jer izvrsni kuhari rade u skladištima, a ovdje imaju dobre plaće. Kako piše Glas Istre, Slavonce su ove godine zamijenili radnici iz Makedonije, Srbije, a MUP je pun Tajlanđana i Filipinaca koji čekaju radne dozvole.

Kako bi privukli radnike, u trgovačkom lancu Spar pokrenuli su akciju ''Sa Sparom na more'' u kojoj se, uz osigurano radno mjesto, nudi 1600 kuna za odvojeni život.

– Došao sam na preporuku. Neki su dečki prošlog ljeta iz Slavonije radili i svidjelo im se. Bilo im je O. K. Smještaj je u redu, imaš plaćen ručak i još 1600 kuna za odvojen život. Tamo sam za 3000 kuna radio posao koji je mnogo teži od ovoga, a ovdje mogu zaraditi gotovo dvostruko više, a opet je fizički mnogo lakše – kaže Ivan iz Osijeka.

Šef mu je rekao da ga čeka radno mjesto ako se odluči vratiti, no i on nakon sezone planira otići negdje van, kao i drugi Slavonci.

Memić Zenaid, vlasnik tri ugostiteljska objekta, kaže kako nema radne snage, no i da je on dobro prošao jer je dobio dosta kvalificirano osoblje. Rekao je kako nitko neće konobariti i kopati.

– Pa zanat se sada dobro plaća. Građevinac, recimo keramičar, uzima 20 eura po kvadratu. Svi zanati su zlato. Vodoinstalater, električar, dobar kuhar ima plaću oko 1500 – 2000 eura. Dobar konobar ima od 1000 do 1200 eura. Kažem ja mojem kuharu da on ima veću plaću od Kolinde Grabar-Kitarović, a on ne može vjerovati – rekao je Zenaid za Glas Istre.

Pogledajte i video: Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Ključne riječi

Komentara 39

IG
Igggy
10:53 24.06.2019.

Dosadni ste vise. Ako ne možete plaćati radnike - zatvorite!

MO
modovisisajteMaraschino
10:30 24.06.2019.

moj bratić je jedan od vlasnika Noela i privatni kuhar jedne amerikanke u Zagrebu pa nema toliku plaću (veću od predsjednice)... ta plaćena kuknjava ugostitelja i raznih (wannabe) gazdi po medijima je već postala smiješna... samo produbljujete vašu odbojnost ii gadljivost prema vama.

GH
GH057R103R
10:24 24.06.2019.

tipično bacanje krafni u oči....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije