Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u suradnji s Caritasom

Kaufland nastavlja donirati potrebitima: Od početka godine donirano više od 30.000 proizvoda

Kaufland
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
30.09.2020.
u 15:22

Krilaticom „Djela, ne riječi“ Kaufland u Hrvatskoj vodi se i u sklopu redovitog doniranja hrane kako bi se smanjio otpad od hrane.

Bacanje hrane globalni je problem, a samo u Hrvatskoj se godišnje baca gotovo 400.000 tona hrane dok je prevelik broj onih kojima je ta hrana nužno potreban dnevni obrok.

Kaufland u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije već nekoliko godina uspješno usmjerava prehrambene proizvode pred istekom roka trajanja potrebitima. Iz Kauflanda ističu kako je u prvih devet mjeseci ove godine donirano već oko 30.000 takvih proizvoda.

Osim toga, većina poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj mreži nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa te lokalnim društvima Hrvatskog Crvenog križa dva puta tjedno donira pekarske proizvode i voće i povrće koje se do kraja dana ne proda. Od 1. siječnja 2020. tako je dosad donirano preko 50.000 komada pekarskih proizvoda, kruha i raznih peciva, te gotovo 50 tona voća i povrća.

 „Drago nam je što povodom Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane možemo reći da već godinama radimo protiv gladi te smanjujemo količinu bačene hrane. S aktivnostima doniranja nastavljamo i dalje svakog tjedna kako bismo pomogli ljudima kojima tako možemo osigurati potrebni obrok. Osim donacija, aktivno radimo na sprječavanju bacanja prehrambenih proizvoda tako što kontinuirano optimiziramo procese protoka robe“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

U projekt doniranja namirnica uključene su sve trgovine Kauflanda diljem Hrvatske kao i logističko-distributivni centar u Jastrebarskom, a takvom raspodjelom proizvodi redovito dolaze do brojnih potrebitih u lokalnim zajednicama.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Barba
Barba
19:22 30.09.2020.

Poklanjaju staro voće i povrće i uništavaju naše OPG-ove. A trošak tog poklona snose dobavljači. A naše inspekcije mjere decibele i zatvaraju kafiće. Mikulić mora biti maknut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije