Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nositelj projekta

Katolička crkva povlači 31 milijun kuna iz EU fondova, evo za što poslužiti novac

Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.08.2016.
u 13:02

Ugovor za obnovu tvrđave sv. Ivana težak je 41,5 milijuna kuna, od čega će 31 milijun stići iz europske blagajne

Katolička crkva, točnije, Šibenska biskupija, povući će iz europskih fondova više od 30 milijuna kuna.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić obišao je jučer u društvu biskupa Tomislava Rogića ruševnu palaču Galbiani gdje će biti budući katedralni muzej.

Ugovor za obnovu tvrđave sv. Ivana težak je 41,5 milijuna kuna, od čega će 31 milijun stići iz europske blagajne, a ostatak će pokriti Šibenska biskupija kao nositelj projekta, piše ŠibenikIN.

Palača Galbiani površine je oko tisuću kvadratnih metara, a uredit će se katedralni i dijacezanski muzej, prezentacijski centar, suvenirnica te ugostiteljski objekt.

- Projekt obuhvaća i uređenje dječjeg igrališta na rivi, što će povesti Grad Šibenik, a Turistička zajednica Grada Šibenika postavit će novu turističku signalizaciju u staroj jezgri. Palača Galbiani je primjeren prostor za Unescov spomenik kulture, a svo raštrkano blago biskupije će smješteno ovdje– pojasnio je Hrvoje Zekanović, koordinator projekta Galbiani.

>> Ministarstvo odgovara na prozivke: 'Parkovi prirode neće ostati bez novca iz EU fondova'

Komentara 8

Avatar kravata
kravata
13:12 02.08.2016.

Jeli ovo slika tvrdave .

PU
Pulchrum
14:34 02.08.2016.

Dobar potez Crkve, da djeluje i na društvenom području, i kao dušebrižnica i dobar roditelj

DU
Deleted user
14:49 02.08.2016.

tolušić nije povukao kao najavljivani stručnjak dovoljno novca sve je stalo kako je on glavni kad će ići novci za energetsku obnovu ili to samo za hdz ide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije