Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branimir pofuk:

'Katolička crkva je ta koja hiperseksualizira djecu'

branimir pofuk
Goran Stanzl/PIXSELL
26.05.2013.
u 17:42

Večernjakov kolumnist koji je želio postati svećenik rekao je da djeca u trećem razredu moraju znati što znači “ne sagriješi bludno”

– Ako itko hiperseksualizira djecu već od trećeg razreda osnovne škole onda je to Katolička crkva kroz vjeronauk – rekao je Branimir Pofuk, večernjakov kolumnist gostujući danas u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”. Pofuk koji je i sam imao želju posatiti svećenik pa je dio djetinjstva proveo u sjemeništu, odgovarajući na pitanje voditelja Stankovića objasnio je kako smatra da zdravstveni odgoj, koji je izazvao pravu buru, djeci ne bi škodio te poručio kako devetogodišnji učenici prije prve pričesti moraju na ispovijed prije koje moraju naučiti kojih je to deset smrtnih grijeha.

– Crkva je u slučaju zdravstvenog odgoja zamijerala da se takvim programom djeci prerano daju neke informacije, a oni im prije prve pričesti ionako moraju objasniti što znači bludnost jer među deset je zapovijedi “Ne sagriješi bludno” - zaključio je. Poručio je da se čudi intelektualcima koji “posprdno” komentiraju odluku Ustavnog suda o ukidanju zdravstvenog odgoja zbog proceduralne pogreške, a ne sadržaja koji uopće nije analiziran.

– Pogreške u proceduri se ne smiju događati i one ne mogu proći nekažnjeno. To je važna stvar – naglasio je.

Branimir Pofuk poručio je kako se ne smatra tradicionalnim katolikom, ali da za sebe drži da je dobar kršćanin.

– Nekad sam prosvjedovao protiv Jadranke Kosor, ali danas ne znam radi čega bi prosvjedovao i izašao na ulice. Sada sam nezadovoljan premijerom Milanovićem, ali nemam druge opcije kojoj bi se priklonio i podržao je. Jednostavno ne vjerujem u reformiranost HDZ-a – objasnio je kolumnist Branimir Pofuk.

>>'O zdravlju i spolnosti uči se u prirodi, društvu, biologiji...'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije