Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDENA BAJKA U MOSKVI

Katedrala sv. Vasilija dobila repliku od medenjaka s đumbirom

medena katedrala
Arhiva VL
25.12.2009.
u 19:16

Troman Felizmenio tri je mjeseca svakoga dana po nekoliko sati slagao dio po dio medene katedrale, pazeći na proporcije kako se njegovo dvometarsko slastičarsko remek-djelo ne bi urušilo

Troman Felizmenio, slavni šef slastičarnice u još slavnijem moskovskom Ritz Carltonu, smještenom na Crvenom trgu pokraj Kremlja, dovršio je ovih dana najveći kolač koji je ikada ispekao.

Zaštitni znak Moskve, čuvena ‘crvena’ katedrala sv. Vasilija Blaženog iz 16. stoljeća, dobila je repliku „sagrađenu“ od medenjaka s đumbirom.

Troman Felizmenio tri je mjeseca svakoga dana po nekoliko sati slagao dio po dio medene katedrale, pazeći na proporcije kako se njegovo dvometarsko slastičarsko remek-djelo ne bi urušilo. Kada je dovršio katedralu, izložio ju je u predvorju hotela.

Troman Felizmenio i njegov tim pekara izradili su već određen broj malih medenih katedrala, koje se prodaju po početnoj cijeni od čak 1600 dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:41 25.12.2009.

VL, koji vam to K....C znaci \"đumbir\" ? Pisite na hrvatskom a ne turskom ili zerbskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije