Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklon poharao Mozambik

Katastrofa nakon oluje: Poginulo više od tisuću ljudi, stanovništvo okruženo vodom

Mozambik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
18.03.2019.
u 20:52

Snimke iz zraka koje je objavila organizacija Mission Aviation Fellowship pokazuju više desetak osoba na krovovima kuća potpuno okruženih vodom

Ciklon koji je u četvrtak navečer poharao Mozambik usmrtio je možda i više od tisuću osoba, rekao je u ponedjeljak predsjednik Filipe Nyusi u izjavi koju je prenijela televizija.

"Za sada imamo službene podatke o 84 osoba. Kada smo jutros nadlijetali zahvaćeno prodručje sve je upućivalo da je stradalo više od 1000 ljudi", rekao je predsjednik kada se vratio u Maputo.

"U opasnosti su životi više od 100.000 ljudi", dodao je i naglasio da se radi o humanitarnoj katastrofi.

"Naš prioritet je spasiti što više života. Danas je iz poplavljenih područja spašeno više od 420 osoba", dodao je.

Snimke iz zraka koje je objavila organizacija Mission Aviation Fellowship pokazuju više desetak osoba na krovovima kuća potpuno okruženih vodom. Ciklon Idai je zahvatio središte Mozambika u četvrtak navečer i proslijedio prema susjednom Zimbabveu, gdje je prema posljednjim podacima usmrtio najmanje 89 osoba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije