Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo vanjskih poslova:

Hrvatska: Katalonija je unutarnje pitanje Španjolske. Pozivamo na dijalog

Katalonija
Foto: Reuters/PIXSELL
02.10.2017.
u 18:51

Izražavamo zabrinutost zbog nasilja te pozivamo na smirivanje situacije, politički dijalog i pronalaženje rješenja u demokratskom duhu, poručili su iz MVEP-a.

Vezano uz razvoj situacije oko referenduma u Kataloniji, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ističe kako se Republika Hrvatska kao članica EU-a snažno zalaže za promociju europskih vrijednosti i vladavinu prava te drži kako u ovom unutarnjem pitanju Kraljevine Španjolske dosljedna privrženost tim vrijednostima upućuje na potrebu kontinuiranog dijaloga kojim bi se nadišli sporovi i pronašlo mirno rješenje.

Izražavamo zabrinutost zbog nasilja te pozivamo na smirivanje situacije, politički dijalog i pronalaženje rješenja u demokratskom duhu, poručili su iz MVEP-a. 

Komentara 122

NE
Neonacionalist
19:12 02.10.2017.

I onda smo se mi čudili 1991. kada nas drugi nisu htjeli priznati odnosno odgađali svoje priznanje i tako samo dali vjetar u leđa srpskoj agresiji a kako se mi eto sada ponašamo prema drugima sa sl. problemima , jednakoo licemjerno ili suzdržano i hladno kao nekoč drugi prema nama , kako bismo se mi osječali da su nam drugi poručili da je Hrvatska unutarnje pitanje Jugoslavije i pozivali na hrvatsko -srpski dijalog kao što su mnogi tada i radili a dobro znamo kakvog je smisla imao dijalog sa Miloševičevim režimom u Beogradu koji je težio uspostavi centralizirane i unitarne Jugoslavije pod srpskom hegemonijom i dominacijom.

Avatar NOsikiriki
NOsikiriki
19:15 02.10.2017.

Sram vas bilo u vladi!!Zar je to vasa reakcija na ovaj brutalitet,vec ste zaboravili kako nam je bilo drago i potrebno reagiranje drugih zemalja kad nas je gazila srbska cizma!!Ponasate se bas kao sto se i ponasaju uhljebi egoisticki koji misle samo na svoju g,,,u!!Sram vas bilo,Pljuc Balkancine!!

DU
Deleted user
20:00 02.10.2017.

Što? Nema laganja Hrvatska je za nezavisnu Kataloniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije