Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EXTREME CHOCOLATE

Kaštelani Britance mame i čokoladom

Aggy Dadan
06.05.2019.
u 23:12

U emisiji Channela 4 “zvijezda” čokoladna skulptura Kaštelanke umjetnice Aggy Dadan

Extreme Chocolate Makers, jedna od najgledanijih emisija na britanskoj televiziji Channel 4, završnicu nove sezone serijala, koja je prikazana prošlog petka, posvetila je Kaštelima. Višestruko nagrađivana umjetnica Aggy Dadan, specijalizirana za izradu originalnih slastica, u završnici se predstavila s čokoladnom Kaštelankom te tortom u obliku reljefa nadahnutim njezinom zadivljenošću kulturom, eno-gastronomijom i ljepotom Kaštela i Dalmacije.

– Čaroban pogled s balkona u kojem sam uživala tijekom posljednjeg posjeta Kaštelima bio je divna inspiracija za skulpturu Kaštelanke i torte-reljefa koji prikazuje dio obale između Splita i Trogira, koji itekako ima što ponuditi Britancima. S druge strane, kulinarska tradicija Kaštela u potpunosti je promijenila moj stav prema načinu pripreme slastica. Zato sam u tortu odlučila uključiti dodatan sastojak kao posvetu vinskoj tradiciji Kaštela – kaštelanski crljenak, koji joj je u kombinaciji s kremom i ostalim čokoladnim sastojcima dao poseban okus – kazala je Dadan, objašnjavajući da je iz tog razloga nastavila koristiti kaštelansko vino i u drugim čokoladnim receptima.

Emisija je u povodu obilježavanja 110. obljetnice turizma grada Kaštela, s ciljem njegove vinske i turističke promocije snimana u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu uz podršku predstavništva HTZ-a. S obzirom na to da je emitirana tijekom predsezone te da je pobudila veliki interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju kod 1,4 milijuna britanskih gledatelja, idućih tjedana bit će prikazana i u Australiji.

Salma Hayek i Samuel L. Jackson snimaju u centru Zagreba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije