Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh TKD-a Banija

Karlovački sport opet ima kandidata za Olimpijadu

kunovic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
29.07.2013.
u 11:38

Olimpijska norma izborena je 5. mjestom na 21. Svjetskom TKD prvenstvu u Puebli u Meksiku, na 2.150 metara nadmorske visine

Već dugi niz godina Karlovac nije imao niti kandidata za Olimpijske igre, a kamo li sudionika. Zato iznimno cijenimo uspjeh Matee Kunović, a osobno ću nastojati da Športska zajednica dostojno podrži našu mladu sportašicu u nastojanjima da izbori odlazak na Olimpijadu u Riu – riječi su Želimira Feitla, predsjednika karlovačke Športske zajednice kojim je komentirao uvrštavanje M. Kunović među kandidate za iduću Olimpijadu.

 Visinske pripreme

 Mlada, 17-godišnja Karlovčanka je nakon niza uspješnih nastupa tijekom proteklih godina osvojila peto mjesto na nedavno okončanom 21. Svjetskom prvenstvu za seniore u taekwondou. Prvenstvo je održano u Meksiku u gradu Puebli na 2.150 metara nadmorske visine.

 – Zaista smo puno truda uložili u ciklus priprema, trenirali smo sa sestrama Zaninović, a posebno smo pazili i da se priviknemo na nadmorsku visinu, na kojoj je prvenstvo održano. Matea je na natjecanju zaista bila puna svježine i samouvjerena. Osobno sam smatrao da je spremna za medalju. U jednom trenutku ju je čak i držala u ruci. No, na kraju, nismo nezadovoljni, pogotovo što su nam se otvorila vrata Olimpijade. Pred nama je sada dug i težak put. Ciklus priprema trajat će tri godine, no imamo snage i znanja da sve završimo uspješno. Nadam se da ćemo izbjeći ozljede – rezimirao je Neven Trbojević trener u karlovačkom TKD klubu Banija.

 ‘Osveta’ Ruskinji

 Matea Kunović je na natjecanju bila debitantica i jedna od najmlađih. Osim toga, imala je i velik pritisak domaćih navijača s tribina, jer je natjecanje svakog dana pratilo više od 7.000 ljudi.

 – Kad sam se borila protiv Meksikanke, njeni navijači su me samo dodatno motivirali. Žao mi je što sam kasnije izgubila od Ruskinje. Na kraju regularnog dijela bile smo bodovno poravnate.

Zatim sam u igri za zlatni bod dobila dvije opomene i tako izgubila. No, bile su to moje greške koje sam počinila iz neiskustva – prepričala je netjecanje Matea najavivši da Ruskinji već sprema ‘osvetu’ na jednom od idućih natjecanja.

 Na niz natjecanja će i njene kolegice iz Banije, dok čelnici kluba pokreću nekoliko akcija kako bi Matei osigurali uvijete za trening, ali i pokrili ne male troškove odlaska na iduća kvalifikacijska natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije