Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za kolege

Karlovački osnovci napravili još jednu taktilnu slikovnicu

slikovnica
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.05.2013.
u 13:24

Za novu priču o Hlapiću tekst na Brailleiovom pismu prepisala je slijepa učenica Elena Mrkonja, a ostali su pripremili materijal

Vrlo je važno da slijepa i slabovidna djeca mogu bolje doživjeti događanja u priči. Da to nije samo tekst, nego da si mogu predočiti i cjelokupnu sliku. Moja škola se jako puno trudi i zajedno smo ostvarili lijepe rezultate – rekla je slijepa učenica OŠ Dubovac Elena Mrkonja. Prepisala je tekst na Brailleovom pismu za najnoviju, četvrtu taktilnu slikovnicu nastalu upravo u toj karlovačkoj osnovnoj školi.

 Uvijek pomažu

 Izrađena je povodom Međunarodnog dana obitelji i 100. obljetnice romana o Hlapiću, dječaku bez roditelja, koji je ujedno i glavni lik njihove priče. Stvarana je pod stručnim vodstvom prof. likovne kulture Aleksandre Škrtić, prof. hrvatskog jezika i Elenine razrednice Andree Grkovski-Zimet i školske knjižničarke Ane Sudarević. Ostali učenici, članovi likovne grupe, pripremili su materijal za slikovnicu.

 – Puno mi znači da mogu sudjelovati u ovakvom projektu. Elena, kao i sva ostala djeca moraju znati da smo mi uvijek tu za njih i da ćemo im pomoći – rekla je osnovka Barbara Sertić. Zajedno s njom u izradi taktilne slikovnice sudjelovali su i Magdalena Markuš, Stella Čavlović, Ivana Novosel, Luka Ljubanović i Maja Plivelić.

Uložili su puno rada, truda, dobre volje i kreativnosti da bi pomogli slijepima i slabovidnima. Veseli ih što su dali svoj doprinos da i njihovi vršnjaci još bolje dožive svima znane priče uz koje odrastaju generacije.

 Prva u županiji

 – Jako smo ponosni na dosad učinjeno. Zaista se trudimo da barem malo olakšamo i razveselimo trenutke takvim osobama – rekla je ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić. Treba napomenuti da je nakon završenog predškolskog odgoja u karlovačkom vrtiću, Elena prva slijepa djevojčica u Karlovačkoj županiji uključena u redovni sustav školovanja.

U OŠ Dubovac izvrsno su su je primili, i nastavnici i učenici, koji su uz Elenu naučili biti još pažljiviji jedni prema drugima, Shvatili su i koliko je važno međusobno pomaganje i tolerancija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije