Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građevinske zone

Karlovački HNS traži da se državne nekretnine predaju lokalnoj samoupravi

vojarna luščić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
15.06.2016.
u 10:16

Usvajanje takvog zakona rezultiralo bi decentralizacijom funkcija i ovlasti u svrhu boljeg raspolaganja nekretninama, smatraju u karlovačkom HNS-u.

Vodstvo karlovačkog HNS-a zatražilo je da se u Hrvatskom saboru pokrene proceduru donošenja zakona o upravljanju državnom imovinom kako bi spriječilo daljnje propadanje državne imovine i decentralizacijom omogućilo bolje raspolaganje nekretninama.

Karlovački HNS navodi kako se nada da će se u Hrvatskom saboru stvoriti preduvjeti da na prijedlog Kluba zastupnika HNS-a bude pokrenuta procedura donošenja tog zakona i da ga podrže razne stranke kako bi zajedno spriječili daljnje devastiranje državne imovine.

Riječ je o nekretninama u građevinskim zonama, koje su obuhvaćene prostorno-planskom dokumentacijom i koje nisu od strateškog gospodarskog i razvojnog interesa za državu, a usvajanje takvog zakona rezultiralo bi decentralizacijom funkcija i ovlasti u svrhu boljeg raspolaganja nekretninama, smatraju u karlovačkom HNS-u.

Među objektima u državnom vlasništvu, koji bi se davanjem lokalnoj samoupravi na upravljanje mogli koristiti svrsishodno, je i devastirana bivša vojarna Luščić. 

"Grad mora preuzeti vojarnu Luščić te početi graditi ono što je predviđeno generalnim urbanističkim planom. Predviđeni su novi vrtić, nova škola, sportska dvorana te urbane vile. Dok u nekim školama u Hrvatskoj imamo jednosmjensku nastavu, kod nas o tome, zbog manjka kapaciteta, ne možemo ni razmišljati zbog čega je neophodna izgradnja nove škole i vrtića, poručuju iz karlovačkog HNS-a.

Investitor bi za urbane vile morao platiti zemljište od čega bi, prema prijedlogu HNS-a, 60 posto išlo lokalnoj samoupravi a 40 posto državi za pomoć područjima bez državne imovine.

>> Ivan Vilibor Sinčić: Tražim smjenu guvernera i državnog odvjetnika

Komentara 2

BI
Binga01
13:32 15.06.2016.

Što je HNS-ovcima ponestalo novca? Treba nahraniti tolike uhljebe, a partija više na daje.

Avatar d-ano
d-ano
13:53 15.06.2016.

..,,,a tko ce nadgledati lokalne lopove,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije