Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAVAN UPIS

Karlovački gimnazijalci Matija i Matej osigurali mjesto na fakultetu

gimnazijalci
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
28.04.2010.
u 13:58

Lani je karlovačka Gimnazija imala pravo na jedan izravan upis, a ove godine čak četiri - to je potvrda odličnog rada ove školske ustanove.

I dok se većina maturanata brine hoće li upisati željeni fakultet, dvojica karlovačkih gimnazijalaca to su već riješila. Učenik 4. e razreda Matija Alanović ostvario je izravan upis na Fakultet elektrotehnike i računalstva. Matej Bašić iz 4. d, bez obzira na rezultate državne mature, nastavit će školovanje na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Odluku je donijelo Nastavničko vijeće na prijedlog njihovih razreda i razrednika.

– Oduvijek sam želio na FER. Sada najprije moram položiti maturu da i time opravdam povjerenje. Nakon toga očekuje me teži put. Treba završiti fakultet – kaže Matija Alanović, koji se još kao osnovac pokazao na državnim natjecanjima mladih tehničara. Uspjeh je nastavio i u srednjoj školi pa je lani osvojio srebro i broncu na međunarodnim izložbama inovacija u Nürnbergu i Bruxellesu.

– Veselim se nastavku školovanja u Varaždinu. Vjerujem da ću uspješno završiti fakultet i nakon toga upisati glazbenu produkciju u Sloveniji, jer se bavim i time – iznio je svoje planove gimnazijalac Matej Bašić. Matija Alanović sedmi je učenik koji će izravno na FER. Ove godine prvi put na taj su način osigurali i mjesto na FOI-u, kao i na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, na koji će dva učenika.

– Lani smo imali jedan izravan upis, a ove godine čak četiri. Učenicima je to odličan motiv, a nama još jedna potvrda da radimo dobro i kvalitetno – rekao je ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić. 

Komentara 2

BL
Bljakonja
20:29 28.04.2010.

E ovakve vijesti po običaju gurnut na dno, jer to nije interesantno, nije celebrity...dečki samo naprijed, unatoč činjenici da se u ovoj državi znanje ne cijeni.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:35 29.04.2010.

Isuse, na šta liče! Nema veze, neka uče i završe fakultet! Pa kad pristignu prvi novci, talenti će tek tada biti nanjušeni od \"one \" strane, pa će doći i do skidanja mraka!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije