Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Karlovac – grad susreta bogate povijesti, kulturne baštine i prirode

Grad Karlovac
Foto: Igor Čepurkovski
1/4
25.07.2018.
u 15:43

Grad Karlovac osim što je pravi turistički grad, jest i grad ugodnog življenja

Grad Karlovac, grad je bogate povijesti i raznolike prirodne i kulturne baštine. Od tranzitnog mjesta, grad Karlovac sve više postaje mjesto u kojem turisti planiraju svoj boravak. Doprinos tome zasigurno je dao Slatkovodni akvarij – Aquatika kao jedinstveni akvarij slatkovodnog svijeta na ovim područjima. Projekt je to na kojeg je Grad Karlovac zaista ponosan, a financiran je sredstvima EU. Njegova vrijednost za Karlovac mjeri se u velikom broju posjetitelja, ali ono najvažnije u uzletu karlovačkog turizma. Osim Aquatike, Karlovac obiluje prekrasnim parkovima i netaknutom prirodom, a u ovim ljetnim danima osvježenje se traži u četiri karlovačke rijeke Korani, Kupi, Dobri i Mrežnici. Za ljubitelje kulturno-povijesne baštine, tu su čari Starog grada Dubovca, šetnja renesansnom karlovačkom Zvijezdom koja je upravo ove godine dio projekta „Ljeto europskih utvrda 2018.“, projekt u kojem sudjeluju utvrđeni gradovi iz 9 europskih zemalja, a Grad Karlovac partner je u projektu te dio mreže europskih tvrđenih gradova pod nazivom Forte Cultura te Muzej Domovinskog rata na Turnju.

Foto: Digital tisak

Grad Karlovac osim što je pravi turistički grad, jest i grad ugodnog življenja. Nalazi se u srcu Hrvatske, odlično je prometno povezan sa svim dijelovima Lijepe naše i pravo je mjesto za život. Prirez u gradu Karlovcu smanjen je na 12%, nedavno su smanjene i cijene parkiranja, kontinuirano se ulaže u prometno-komunalnu infrastrkturu, a ono važno demografskim mjerama poput ulaganja u odgojno-obrazovne institucije, školstvo poboljšava se kvaliteta života posebice mladim obiteljima. Tako je unatrag pet godina u vrtiće uloženo više od 60 milijuna gradskog novca, smanjene su cijene vrtića za treće dijete, a gradska uprava svojom pronatalitetnom politikom kontinuiranog ulaganja nastoji pomoći građanima.

Prateći digitalne trendove, Grad Karlovac je trenutno u postupku izrade Strategije razvoja pametnog grada, a sve u cilju podizanja kvalitete života građana. Svoj razvoj grad definitvno vidi u korištenju sredstava EU fondova pa je tako 2017. godinu i završio na visokom trećem mjestu u kategoriji iskorištenosti EU novca.

Foto: Igor Čepurkovski

Karlovac je grad bogate kulturne i amatersko kulturne scene, a upravo ovo ljetno doba obiluje raznim zabavno-kulturnim sadržajima. U tijeku je proslava 439. rođendana Karlovca, sadržaji za sve uzraste. Zima u Karlovcu donosi nam čaroliju Adventa, a proljeće tradicionalne Proljetne promenade razne tematike. Tu su i neizostavni Dani piva, Dani Radićeve te razna sportska i ostala kultruna događanja.

Sve u svemu, Karlovac definitvno nije grad kroz koji možete samo proći. Potrebno ga proživjeti kroz njegove čari i doživjeti na način na koji i zaslužuje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije