Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
identične nesreće

Karlobag: U 80 minuta poginula dva motociklista

motociklist
Arhiva VL
02.10.2011.
u 10:37

Poginuli su 47-godišnjak iz Pule te 43-godišnjak iz Slovenije.

U gotovo identičan način poginula su u subotu dvojica motociklista. U razmaku od 80 minuta u općini Karlobag poginuli su 47-godišnjak iz Pule te 43-godišnjak iz Slovenije.

Na predjelu Rođanka u 13 sati Puljanin je upravljajući motociklom marke Aprilia RP RSV 1000 ulaskom u lijevi oštri zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom. Sletio je s ceste u desnu stranu te udario u drvo. Motocikl je sletio u provaliju duboku dvadesetak metara, a njegov prednji dio završio je u moru. 47-godišnjak je na mjestu preminuo.

43-godišnji Slovenac oko 14.20 sati na motociklu marke Honda CBR 1000RR vozio se predjelom Kijac te ulaskom u lijevi oštri zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio s ceste u desnu stranu. Prvo je udario u drvo, a zatim dvadeset metara nakon sletio na kameniti teren. Zadobio je teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo u gospićkoj Općoj bolnici, izvijestila je ličko-senjska policija.

Treći motociklist zadobio teške ozljede

S teškim tjelesnim ozljedama završio je 46-godišnji motociklist iz Slovenije koji je stradao također u subotu oko 13.40 sati u mjestu Sv. Ivan nedaleko Senja. Upravljajući motociklom, marke “Yamaha”, slovenskih reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine  izgubio nadzor nad motociklom, te udara u kameni usjek od kojega  se odbija i pada na kolnik gdje se zaustavlja.

S teškim ozljedama prevezen je u KB Sušak gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Komentara 2

Avatar mousemiki
mousemiki
11:47 02.10.2011.

Svaki zavoj ili cesta , iz osobnog iskustva dugogodišnje vožnje sa sigurno više od mil.km,može se proći sigurno u normalnim uvjetima (suho) sa 20-30 % većom brzinom od označene.O brzini dvostrukoj od propisane konzultirati Lewisa Hamiltona.

Avatar babas
babas
03:53 03.10.2011.

Motor je najsmrtonosnije prijevozno sredstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije