Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PREPISIVANJE

Karl Theodor zu Guttenberg povukao se s mjesta ministra

Guttenberg
AFP/PIXSELL
01.03.2011.
u 12:37

Kancelarka Angela Merkel ostala je u izbornoj godini bez najpopularnijega njemačkog političara

Zbog afere s prepisivanjem doktorata Karl Theodor zu Guttenberg dao je danas ostavku na mjesto njemačkog ministra obrane.

– Ovo je najbolniji korak koji sam poduzeo u cijelom životu – rekao je Guttenberg, ali i objasnio da on "kao i svatko drugi mora preuzeti odgovornost za svoje pogreške".
Sveučilište u Bayreuthu poništilo je već prošlog tjedna Guttenbergov doktorat iz ustavnog prava nakon što je utvrđeno da su cijeli dijelovi disertacije prepisani iz novina, iz istraživanja raznih trustova mozgova, pa čak i iz izvještaja američkog veleposlanstva – a sve bez navođenja izvora.

Guttenberg se branio da je možda počinio grešku pri (ne)navođenju izvora, ali da nije bila riječ o svjesnoj namjeri. Oporba je svejedno tražila njegovu smjenu. Kancelarka Angela Merkel ostala je tako bez najpopularnijeg ministra u izbornoj godini. Guttenberg, plemić iz bavarskog CSU, već je godinu dana u svim istraživanjima javnog mišljenja bio popularniji i od same kancelarke. 

Komentara 14

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:46 01.03.2011.

Guttenberg? zar nisu njegovi izmisli stampariju? Naviko baron da stampa. Nije trebao da stavi svoje ime kao pisac nego kao mecena .Ovakvih \"DR\" je pun svet. zato i vode covecanstvo u propast.

DO
DoktorAmer
16:58 01.03.2011.

Naivac! Mogao je \"doktorirati\" sa Tudmanom i Djapicem, i tko bi ga ikad pitao, A za 50000 eura moze dobiti jos jedan na ekonomskom fakultetu. A kad mi udjemo u EU i malo ih poducimo kako se to radi.

EU
eugenie
13:32 01.03.2011.

Eto još jedan ko Gadafijev sin. Samo je to u Njemačkoj pa mu se doktorat poništava , a u nas?.... lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije