Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićna poruka

Kardinal Puljić: Svaki će agresivni i nametnuti relativizam proći

Vinko Puljić
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
24.12.2018.
u 13:38

Pozvao je vjernike da se prisjete kako su svi voljena djeca Božja u kojima živi snaga vjere unatoč svim kušnjama.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u svojoj je božićnoj poruci kazao kako i u ovom velikom kršćanskom blagdanu božanska prisutnost jača čovjeka, pomaže mu prosvijetlili srce i pamet i donosi svjetlo u život što se ne smije zaboraviti ni pod "diktaturom materijalizma" i baš zbog te diktature valja jačati vjeru i njene trajne vrijednosti.

Kazao je da ako "kuću vjere gradimo na stijeni" ona će opstati neovisno o tome koliko vanjske okolnosti bile nepravdne i prijeteće.

Posebnu poruku ohrabrenja kardinal Puljić je uputio katolicima Hrvatima u Bosni i Hercegovini pozvavši ih da unatoč kušnjama svakodnevnog života ne posustanu u vjeri i pouzdanju u božansku providnost jer su sve druge stvari pa i nepravedni zakoni, prolazni.

Pogledajte i galeriju Sveti Nikola: Jesu li posmrtne ostatke uzeli križari ili su dobro skriveni u Turskoj

Vinko Puljić
1/3

"I kada nam žele nametnuti nepravedne pa i neprirodne zakone ne treba se bojati: uvijek je bilo 'careva i vladara, Heroda i mudraca' koji su uznemireni zbog koječega htjeli provoditi svoju samovolju ne žaleći ni ljudske živote. No život na ovoj našoj rodnoj grudi toliko nam je puta pokazao kako se vlasti i društvena uređenja vrlo brzo smjenjuju. Zato razaznajemo da se ne smijemo dati pokolebati ni zavesti nego svoje pouzdanje staviti u Boga koji je s nama", kazao je kardinal Puljić.

Svi oni koji pokušavaju "oprati pamćenje" iskrivljujući povijest i zabraniti ljudima misliti svojom glavom "jer to nije u interesu stranke" ne mogu nadvladati nametanjem ovozemaljskih bogova jer njihove laži i koristoljublje ne mogu nikada stati na put istini a svaki će agresivni i nametnuti relativizam proći, a Božja će ostati, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Pozvao je vjernike da se prisjete kako su svi voljena djeca Božja u kojima živi snaga vjere unatoč svim kušnjama.

"U Isusu nađimo uporište za čuvanje obiteljskog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za međusobnu slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja te da živimo u njegovoj ljubavi", poručio je kardinal Puljić.

Pogledajte i video Dječak dobio najbolji poklon za Božić

Komentara 3

DU
Deleted user
15:55 24.12.2018.

Kada vidim ovoga popa imam osjećaj da bu hadeze opet delal crkvu umjesto staračkog doma u bosni.

AG
Agricola
13:45 24.12.2018.

Sretan Božić Hrvatima u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije