Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U intervjuu RTL-u

Kardinal Bozanić: Crkva je uvijek u novim izazovima

josip bozanić,portal
Grgur Žučko/Pixsell
01.03.2013.
u 19:27

– Dobili smo pozive za kongregacije koje počinju u ponedjeljak u 9.30 sati. Program će se odrediti u samim kongregacijama.

– Zadatak konklave je izabrati novog papu. Crkva je uvijek u novim izazovima. I možemo reći da smo u svakom vremenu dobili papu za to vrijeme. Što se konklave tiče, sve je zacrtano. Neke stvari će se morati modificirati, ali uglavnom je sve organizirano – kazao je kardinal Josip Bozanić u intervjuu za RTL televiziju.

Kardinal je dodao i da je od danas nastupilo vrijeme sede vacante (prazne stolice) jer papa Benedikt XVI. više ne vrši službu.

– Dobili smo pozive za kongregacije koje počinju u ponedjeljak u 9.30 sati. Program će se odrediti u samim kongregacijama – rekao je Bozanić i dodao da će se razgovarati o različitim temama.

– Ima različitih pitanja. Kao što je i rekao Benedikt XVI., Crkva je živa i on je to osjetio ovih dana. Crkva se stalno obnavlja, u ljudima, u njihovim dušama – zaključio je kardinal.

>>Napokon se odmorio: Papa prvu noć u mirovini proveo pred TV-om

 

 

 

 

Komentara 47

OB
-obrisani-
22:25 01.03.2013.

PATARENU! Zdrav mi razum kaže da je Biblija inteligentna knjiga na kojoj počiva naša civilizacija. Po zdravom razumu ja joj pripadam. A ne znam za tebe. Umjetnosti, književnosti, glazbe, svih ljepota svijeta nastalih inspiriranih vjeri i ljubavlju prema Bogu nikadd se neću odreći, ni 85 posto Hrvata vjernika. Ti očito živiš u paralelnom svijetu. Neka te Bog blagoslovi.

Avatar Pataren
Pataren
22:31 01.03.2013.

draga moja,biblija je zidovski bestseller koje je maloumno stado popusilo doslovno i bezuvjetno.nasa civilizacija se mozda i temelji na tom stivu jer kad pogledam oko sebe vidim samo zlo,pohlepu,nakaradu i zalost.dobra ti je civilizacija.ja cu radje u tom slucaju ostati neciviliziran.

OB
-obrisani-
23:48 01.03.2013.

Mir i dostojanstvo u javnoj raspravi, .............. po stavu Biskupa Crkva percipira onako kako je navikla: dok ona s oltara nameće svoje stavove, publika ih pokorno upija kao vrhunaravnu istinu. .......... U tišini, bez dizanja glasa, bez pitanja ili, nedajbože, protivljenja. ................Oni koji se pobune, završe u paklu uvreda, prijetnji i gadosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije