Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLNOĆKA U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

Kardinal Bozanić: Božić nijednog čovjeka ne ostavlja ravnodušnim

bozanić
Davor Puklavec/PIXSELL
25.12.2009.
u 00:48

I ovogodišnja je polnoćka na Kaptolu, baš kao i one u nekoliko prošlih godina, prošla u dostojanstvenoj tišini "tihe noći", tj. bez ijednog pucnja petarde na kaptolskom trgu. Za razliku otprije desetak godina, kada se u katedrali propovjednika nije moglo čuti od zaglušujuće kanonade izvana.

Nesporno je da čar Božića, na različite načine i raziličitom snagom, obuzima svakog čovjeka te, manje ili više, ispunja i nadahnjuje svako ljudsko srce. Božić nijednoga čovjeka, koliko god površan i rastresen bio, ne ostavlja ravnodušnim - rekao je u svojoj propovijedi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći svečano euharistijsko slavlje u ponoć.

Katedralu i trg ispred nje ispunili su brojni vjernici, a topla prosinačka noć ispunila je i terase kafića u obližnjoj Tkalčićevoj ulici. Na polnoćki je bila premijerka Jadranka Kosor i potporedsjednik Sabora Vladmir Šeks, a od predsjedničkih kandidata mogli su se vidjeti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Vesna Škare Ožbolt.

Kardinal Bozanić je rekao kako je slavljenje Božića poziv "da obnovimo svoj život u zajedništvu sa Sinom Božjim koji je postao našim bratom i Spasiteljem".

- Božićna radost u najdubljoj svojoj biti, radost je koja odzvanja u našoj duši, a odjek je one radosti koja se, prema Isusovim riječima, osjeća u nebu zbog svakog obraćenog grešnika - rekao je kardinal Bozanić, naglasivši da se Isus rodio kako bi nas riječju i primjerom naučio da život vrijedi onoliko koliko se daruje - "vrijedi ako je darovan u zamjenu za ljubav koja nas je stvorila i otkupila, vrijedi ako je darovan za Boga i istinsko dobro naše braće i sestara".

Čestitajući svima Božić, kardinal Bozanić je zaželio "radost Božje blizine, radost koja ispunja naša srca onom milinom koju samo Bog može dati i koju nam nitko ne može oduzeti".

I ovogodišnja je polnoćka na Kaptolu, baš kao i one u nekoliko prošlih godina, prošla u dostojanstvenoj tišini "tihe noći", tj. bez ijednog pucnja petarde na kaptolskom trgu. Za razliku otprije desetak godina, kada se u katedrali propovjednika nije moglo čuti od zaglušujuće kanonade izvana.

Komentara 27

CR
CrackR0ck
17:19 25.12.2009.

a kako bude onom tamo plemenu u amazoni za božić?

Avatar stravaxx
stravaxx
16:44 25.12.2009.

sretan i blagoslovljen ti Božić želim i mir i dobro.

DU
Deleted user
08:40 25.12.2009.

Svim domoljubnim Hrvaticama i Hrvatima zelim CESTIT BOZIC. gospar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije